Για όλα τα θέματα που απασχολούν τα Τρίκαλα τοποθετήθηκε χθες ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, με τον 38χρονο προπονητή να παραχωρεί την πρώτη του συνέντευξη Τύπου από τη στιγμή που κάθισε στον πάγκο των νεοφώτιστων της Β' Εθνικής.
Ο τεχνικός του ΑΟΤ, λοιπόν, τόνισε ότι οι Θεσσαλοί θα είναι έτοιμοι σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες για να αποδώσουν όπως εκείνος επιθυμεί, ενώ υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι να συνδυαστεί το καλό ποδόσφαιρο με μία όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα.
Ενώ σε ό,τι αφορά το ματς της Κυριακής (4/10) με τον Αγροτικό Αστέρα, ο Παναγόπουλος είπε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από μία δύσκολη έδρα.
Αρχικά, ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να καθιερώσουμε μια συνάντηση για να ενημερώνετε ο κόσμος της ομάδας. Σχετικά με το παιχνίδι της Κυριακής κάνοντας μια δεύτερη ανάγνωσή του θεωρώ ότι υπήρξε μια αγωνιστική συμπεριφορά εξαιρετική αλλά σε τακτικά ζητήματα κάναμε ορισμένα λάθη. Κρατάμε το πολύ θετικό γεγονός ότι αντιδράσαμε. Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέφεις από ένα ματς που θεωρητικά μοιάζει χαμένο ήδη από το 50'. Έχω μείνει ευχαριστημένος από τα παιδιά από την προσπάθεια. Κρατάμε τον ένα βαθμό και σε αυτό το μαραθώνιο της Β' Εθνικής κάθε ματς διαφέρει. Με χαροποιεί το ότι μέσα από τη δουλειά μπορεί να φανείς άτυχος, αλλά μπορεί να πάρεις αυτό που θες σε κάποιο άλλο ματς».
Από εκεί και πέρα, είπε:
Για τον Αγροτικό Αστέρα: «Σε ό,τι αφορά το ματς της Κυριακής, νομίζω ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα. Δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες σε αυτή τη Β' Εθνική. Η προϊστορία δεν είναι με το μέρος μας, αλλά οι προϊστορίες είναι για να σπάνε. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά όλη την εβδομάδα και ο μοναδικός μας στόχος είναι, πέρα από την προσπάθειά μας να παίξουμε ποδόσφαιρο, να φύγουμε με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα του Ευόσμου».
Για το αν χαμηλώνει τον πήχη: «Πρώτον δεν έριξα τόνο γιατί δεν σήκωσα τόνο. Η τοποθέτησή μου είχε να κάνει με τη δική μου προπονητική φιλοσοφία. Όπως θα με δείτε μετά από μια νίκη να μην πετάω στα σύννεφα έτσι θα με δείτε και μετά από μία ήττα να μην τα έχω βάψει όλα μαύρα. Η τοποθέτησή μου έχει να κάνει με εμένα. Είπα δεν θα βλέπετε μια ομάδα η οποία κάθε Κυριακή που να κατεβαίνει και να βάζει 3 και 4 γκολ με το σκεπτικό ότι υπάρχει σεβασμός στον κάθε αντίπαλο. Σίγουρα υπάρχουν υψηλές προσδοκίες. Άλλο όμως οι προσδοκίες και άλλο ο στόχος. Ο στόχος είναι να παρουσιάζουμε μια ομάδα που θα παίζει ποδόσφαιρο και να προσπαθήσει να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί».
Για τους στόχους του ΑΟΤ: «Όταν μου γίνεται μια προσέγγιση από μία ομάδα θα πάω με θετική προδιάθεση. Δεν είναι κακό να είσαι ανυπόμονος όπως είναι ο Γιαλιάς, δεν είναι κακό να έχεις υψηλούς στόχους. Εκείνο που έχω διακρίνει είναι η επιθυμία που τείνει να γίνει λαχτάρα.
Όταν θέτεις κάποιο στόχο πάνω από όλα πρέπει να είναι εφικτός. Την περασμένη εβδομάδα ήδη ο κ. Γιαλιάς έχει απαντήσει μόνος του στον OTE TV. Δεν έχει αναθεωρήσει, όλοι θέλουμε την Α' Εθνική. Είπε “όλοι μαζί μακάρι να πάμε την ομάδα εκεί που θέλουμε”. Είναι πολύ όμορφο πράγμα στη ζωή να αναθεωρείς πράγματα γιατί δείχνεις ότι αντιλαμβάνεσαι. Αυτό είναι προσωπικό, δεν έχει να κάνει με τον πρόεδρο. Οπότε πιστεύω ότι πλέον το βλέπουμε πιο ρεαλιστικά όλοι μας».
Για την αντίδραση των παικτών του: «Όσον αφορά καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα, είναι πολύ δύσκολο για ένα ποδοσφαιριστή να διαχειριστεί όχι μόνο τις αγωνιστικές αλλά και τις εξωαγωνιστικές συνθήκες, όπως είναι για παράδειγμα ένας νέος προπονητής ή μια αλλαγή έδρας. Αυτά έχουν να κάνουν με το ψυχολογικό κομμάτι. Προσπάθησα να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν από την πρώτη μέρα να δουλέψουμε και μετά θα κερδίσουμε και στο ψυχολογικό κομμάτι.
Η σπατάλη του 45λέπτου έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες όπως ένας κακός αγωνιστικός χώρος ή το άγχος. Αν το δούμε πολύ μεμονωμένα, δεχθήκαμε δυο γκολ από ατομικά λάθη. Τα ίδια τα παιδιά αδίκησαν τους εαυτούς τους. Δεν υπήρχε πειθαρχία μέσα τους για να αντιδράσουν στις αγωνιστικές συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί. Δεν ξέρω αν στα μάτια κάποιου ο Κισσαμικός είναι μια αδύναμη ομάδα, εγώ είδα μια ομάδα καλή που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Εμείς θα δουλέψουμε για να βελτιώσουμε τυχόν αστοχίες, τυχόν λάθη για να βελτιώσουμε τη συνολική εικόνα της ομάδας.
Σχετικά με τα τακτικά λάθη που έγιναν στο παιχνίδι της Κυριακής, σημασία δεν έχει μόνο να δεις το λάθος αλλά να το αξιολογήσεις, να δεις για ποιο λόγο έγινε. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι τακτικής, εάν διαθέτεις ταλέντο και ποιοτικά χαρακτηριστικά, που διαθέτει αυτή η ομάδα, και βελτιώσεις και τα τακτικά σου ζητούμενα, νομίζω ότι αποφεύγεις τα πολλά λάθη».
Για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να είναι έτοιμη η ομάδα: «Η δική μου φιλοσοφία είναι να δουλεύω με όλους τους ποδοσφαιριστές. Έναν παίκτη που είδατε την Κυριακή να παίζει σε μια θέση δεν τον έβαλα επειδή είδα κάποιο όνειρο στον πάγκο και τον βάφτισα π.χ αριστερό εξτρέμ. Αυτό δουλεύτηκε την εβδομάδα. Όπως και ο σχηματισμός του 4-4-2 που παίξαμε στο δεύτερο μέρος. Αυτή η ομάδα για να βγάλει στο γήπεδο αυτά που επιθυμώ εγώ θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι σε πάνω από τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Η ομάδα έχει ένα κράμα έμπειρων παικτών με νεαρούς ποδοσφαιριστές και πρέπει να βρεθεί η απαραίτητη χημεία για να λειτουργήσει ως ομάδα. Καμία αλλαγή ποδοσφαιριστή δεν μπαίνει μόνη της στο παιχνίδι και κανένα ατομικό λάθος παίκτη δε χάνει ένα ματς».
Για τις αντιδράσεις του κόσμου: «Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα και κάθε δίκιο να αντιλαμβάνεται και να εκφράζεται. Εμείς μπορεί να μην είμαστε στην ομάδα, ο κόσμος θα είναι. Δεν θα κρατήσω όμως τις αποδοκιμασίες, θα κρατήσω τα παλαμάκια του κόσμου ακόμη και στο 0-2. Υπάρχει δίψα στον κόσμο για να δει ποδόσφαιρο και να συμπαρασταθεί. Δεν ξέρω εάν η μάζα του κόσμου έχει την επιθυμία να φύγει η ομάδα γρήγορα και να πάει στην Α' Εθνική. Θεωρώ ότι ο κόσμος έχει υπομονή και είναι πολύ συνειδητοποιημένος. Οι φίλαθλοι εδώ έχουν ξαναδεί τον ΑΟΤ να παίζει ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι με το καλό μας ποδόσφαιρο θα φέρουμε και άλλον κόσμο».
Για τους Βάσκεζ και Ρομάνοφ: «Ο Βάσκεζ είναι σε ατομικό πρόγραμμα. Όταν ένας παίκτης προέρχεται από τραυματισμό, ακολουθείται ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για να έρθει μετά από όσο καιρό χρειαστεί ο παίκτης σε εμένα και να είναι 100% να βγάλει τα περιεχόμενο της προπόνησης. Είμαι υπέρ της πρόληψης και θέλω να προστατέψω κάθε παίκτη, οπότε ο Βάσκεζ δεν υπολογίζεται για την Κυριακή. Ο Ρομάνοφ έχει δουλέψει σε ατομικό επίπεδο, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμος να μας δώσει το 100%. Κάθε παιδί που μπαίνει και προπονείται θα πρέπει να είναι 100% συγκεντρωμένος στην προπόνηση, για να μπορεί την Κυριακή να δίνει το 100% για την ομάδα».
Για τους κακούς αγωνιστικούς χώρους των γηπέδων των ομάδων της Β' Εθνικής: «Σε κανένα γήπεδο της Β' Εθνικής δεν θα βρούμε γήπεδο χαλί. Το Σάββατο ήμουν στο AEL Arena και ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός. Είναι πρόβλημα για μια ομάδα που επιθυμεί να παίξει ποδόσφαιρο, ξέρω ότι στη Β' Εθνική λίγες ομάδες θα παίξουν ποδόσφαιρο και έτσι δεν εξυπηρετεί όσες ομάδες θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη κατάσταση».