Tην πρωτομαγιά θα δοθεί στην κυκλοφορία η σήραγγα Μαλακάσι , διαβεβαίωσε από τα Γιάννινα ο Υφυπουργός  Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος μετά από συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα και στο θόρυβο που προκλήθηκε της προηγούμενες ημέρες τονίζοντας ότι «αυτό απέχει πολύ από το να πει κανείς ότι η σήραγγα πέφτει … Η σήραγγα στατικά δεν έχει κανένα μα κανένα πρόβλημα. Το επαναλαμβάνω και θα το πω με απόλυτη διατύπωση. Η σήραγγα στατικά δεν έχει πρόβλημα. Δεν έχει πρόβλημα μία σήραγγα που έχει κατασκευαστεί σε συμπαγή βραχόμαζα όπως αυτή που διέρχεται η συγκεκριμένη», υπογράμμισε ο Υφυπουργός. Βέβαια στην  τοποθέτησή του δήλωσε  ότι στη σήραγγα υπήρξαν προβλήματα αποφλοιώσεων  τα οποία είχαν εντοπιστεί από τον ανάδοχο της συντήρησης πριν γίνουν οι επισημάνσεις από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Tην πρωτομαγιά θα δοθεί στην κυκλοφορία η σήραγγα Μαλακάσι 

Τα προβλήματα αυτά οφείλονται σε κακή αποστράγγιση και στο αλάτι από τον αποχιονισμό που κατέληγαν στα χαμηλά σημεία της σήραγγας.

Ο κ. Ταχιάος τόνισε ότι έγινε έλεγχος της σήραγγας από εμπειρογνώμονες δύο διακεκριμένων γραφείων. Και οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα ότι δηλαδή δεν υφίσταται θέμα στατικότητας. Η σήραγγα μένει κλειστή ως την 1η Μαΐου προκειμένου να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της αποφλοίωσης.

«Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και για αυτό επιλέξαμε να κλείσει η σήραγγα, να γίνουν οι μικρές παρεμβάσεις… Όλες οι σήραγγες της Εγνατίας Οδού θα ελεγχθούν πριν την παραχώρηση και θα ακολουθήσει η βαριά συντήρηση», τόνισε στις δηλώσεις του.

ertnews.gr