Την 113η επέτειο ξεσηκωμού των Θεσσαλών αγροτών το Μάρτη του 1910, τίμησαν με μια λιτή εκδήλωση και κατάθεση στεφάνων, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, στο μνημείο του Κιλελέρ, εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, και Τρικάλων.

Στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.

Μετά την ομιλία, στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπή Μπλόκων, των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων, της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του Αγροτικού Συλλόγου Καλλιφωνίου και της ΠΑΚ Θεσσαλίας.

Έπειτα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του Κιλελέρ, ενώ στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι μαζί με ένα τρακτέρ ανέβηκαν στη κοντινή σιδηροδρομική γραμμή, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι, «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, έχουν αξία» και απαιτώντας να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Mε πληροφορίες από 902.gr