Ανάμεσα σε αρκετούς μαγευτικούς προορισμούς της χειμωνιάτικης Ελλάδας είναι και τα Τρίκαλα, σύμφωνα με την Βρετανή travel editor, Melissa Douglas.

Στην ταξιδιωτική ιστοσελίδα που διατηρεί, την highheelsandabackpack.com, δεν χάνει ευκαιρία να προβάλλει μέρη της Ελλάδας, που όπως φαίνεται αγαπά τόσο πολύ, έτσι ώστε εδώ και 3 χρόνια να είναι μόνιμα εγκατεστημένη στην χώρα μας και να μην σταματά να ταξιδεύει σε πόλεις, νησιά και χωριά.

Ταυτοχρόνως, οι ταξιδιωτικές της εμπειρίες δημοσιεύονται και σε αρκετές από τις μεγαλύτερες και διεθνείς ιστoσελίδες, όπως το Forbes Travel Guide, τους Times του Ισραήλ και την Huffington Post.

Η Melissa Douglas αρθρογραφώντας, διαφημίζει και αποθεώνει τις ομορφιές της Ελλάδας είτε προβάλλοντας τους καλοκαιρινούς προορισμούς με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και του Ιονίου, είτε τους μαγευτικούς χειμερινούς με τα πανέμορφα ορεινά χωριά και τα χιονισμένα τοπία. 

Και μπορεί, κατά κύριο λόγο, η Ελλάδα να φημίζεται ως ένας από τους πλέον δημοφιλείς τόπους των καλύτερων καλοκαιρινών διακοπών, ωστόσο η Βρετανή δημοσιογράφος υποστηρίζει, χωρίς να έχει άδικο, πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ταξιδέψει κανείς στην πανέμορφη Ελλάδα του χειμώνα. 

Εκτός των πολλών και καταπληκτικών επιλογών που έχει, το χαμηλότερο κόστος των διακοπών και αποδράσεων σε σχέση με τις σεζόν του καλοκαιριού, οι ήπιες καιρικές συνθήκες της Ελλάδας, και ίσως το πιο σημαντικό, ο λιγότερος κόσμος που επιλέγει να ταξιδέψει τέτοια εποχή. Όπως η ίδια λέει, «όσο λιγότεροι, τόσο το καλύτερο». 

Τα Τρίκαλα αποτελούν έναν από τους καλύτερους χειμερινούς – χριστουγεννιάτικους προορισμούς, λόγω του δημοφιλούς Μύλου των Ξωτικών. Η μαγεία που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους είναι το κυρίαρχο στοιχείο που θα μαγνητίσει κάποιον ταξιδιώτη, έτσι ώστε να ζήσει από κοντά το παραμύθι των Χριστουγέννων. 

Επιπλέον, οι φυσικές ομορφιές της πόλης των Τρικάλων, όπως ο μαγευτικός Ληθαίος που διαρρέει την πόλη, τα γραφικά Μανάβικα με την νυχτερινή ζωή και τα στενά του Βαρουσίου που μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή, αλλά και το Μουσείο Τσιτσάνη με το εντυπωσιακό ψηφιδωτό του τεράστιου Τρικαλινού δημιουργού δίπλα στο επιβλητικό τζαμί του Οσμάν Σάχ, αποτελούν την καλύτερη αφορμή για μια μικρή ή μεγαλύτερη απόδραση στην όμορφη πόλη των Τρικάλων τον χειμώνα. 

Όπως η ίδια η Melissa Douglas σημειώνει, «η γραφική πόλη των Τρικάλων δεν είναι ένας τουριστικός προορισμός. Οι ταξιδιώτες θα σταματήσουν εκεί στον δρόμο τους για τα Μετέωρα. Ωστόσο, όπως οι περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν, τα Τρίκαλα είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας». 

Και μπορεί φέτος, δυστυχώς, λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, να μην μπορέσουμε να χαρούμε ούτε εμείς που ζούμε στα Τρίκαλα ούτε οι επισκέπτες την μαγεία των Χριστουγέννων στον μοναδικό Μύλο των Ξωτικών, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη αδυνατεί να αποτελέσει έναν ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό του χειμώνα. 

Φωτογραφική Συλλογή Θοδωρή Κλιάφα 

Αντιθέτως, όπως πολύ σωστά επισημαίνει η πολυγραφότατη Melissa Douglas, «τα Τρίκαλα μπορεί να μην έχουν τα αρχαιολογικά μνημεία που συναντά κανείς στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη, αλλά ξεχωρίζουν για κάτι πολύ περισσότερο. Για τον χαρακτήρα τους και την γοητεία τους». 

Και σίγουρα, έχει απόλυτο δίκιο! 

Τα Τρίκαλα, όντως, είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας.

Μαρία Στίμου, 

trikalaenimerosi.gr