Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 1 Μαρτίου ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου του Πλανά στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στα Τρίκαλα.
Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, συμπροσευχομένου του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσαν στον Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Γέροντα Εφραίμ, όταν νέος κληρικός επισκέφθηκε το Άγιον Όρος για να προσκυνήσει την Παναγία την Παραμυθία και τον συνήντησε ξανά μετά από τόσα χρόνια όταν έγινε Επίσκοπος.
''Δεν θα ξεχάσω ποτέ Γέροντα όταν στην Κατερίνη μου ευχηθήκατε να σηκώσω αγόγγυστα τον Σταυρό της διακονίας μου'', ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Επίσης ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε: ''Ο Γέροντας Εφραίμ πλημμύρισε την καρδιά μου με χαρά και ευτυχία όταν μου είπε πως βρέθηκε ένας δωρητής για να έρθει η Εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας μόνιμα στην Μητρόπολή σου''.
Τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος όσο και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ παρέστησαν στο φιλανθρωπικό τουρνουά μπάσκετ που η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών με την τοπική Διοίκηση Τρικάλων, για την περισυλλογή τροφίμων και ρουχισμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τρικκαίων.
Τον Σεβασμιώτατο και τον Ηγούμενο υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης, ο Διοικητής και πλήθος κόσμου.
Ο Σεβασμιώτατος εισήλθε στο χώρο του γηπέδου καταχειροκροτούμενος από τους θεατές και τους παίχτες των ομάδων.
''Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή, την οποία ευλογώ αν αποδώσει καρπούς'', τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος δίνοντας τον λόγο στον Γέροντα Εφραίμ για να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.
Ο Γέροντας Εφραίμ από την πλευρά του συνεχάρη τους διοραγανωτές, τονίζοντας ότι βρίσκεται για πρώτη φορά στα Τρίκαλα και χαίρεται που βλέπει μία τέτοια πρωτοβουλία. ''Το Ευαγγέλιο κηρύτει την φιλανθρωπία και χαίρομαι που βοηθάτε τον συνάνθρωπό σας, κάτι που κάνει η Μονή και το Άγιον Όρος'', τόνισε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Εφραίμ.
romfea.gr