Μοναδικό παράδειγμα αλληλεγγύης και ενότητας από τον Δήμο Τρικάλων απέναντι στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες που μέχρι χθες βρίσκονταν εγκαταλειμμένοι σε ένα πρατήριο στο Μουργκάνι Καλαμπάκας.

Με πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν και στηρίζουν όλες ανεξαιρέτως οι δημοτικές παρατάξεις, πράγμα σπάνιο αν όχι μοναδικό, οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας, στα Τρίκαλα, όπου πέρασαν τη νύχτα τους.

Χαρακτηριστικές οι πράξεις εθελοντισμού  με τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων να καθαρίζουν τον χώρο, να ετοιμάζουν τις τουαλέτες και τα λουτρά, και να φροντίζουν να έρθει φαγητό για το πρωινό και μεσημεριανό φαγητό των προσφύγων.

Κάτοικοι, οργανώσεις, αλλά και τοπικές επιχειρήσεις έσπευσαν να προσφέρουν ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα κάνοντας τους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους να νοιώσουν λίγο καλύτερα και να απαλύνουν τον πόνο τους.

Η μεγαθυμία της πόλης των Τρικάλων είναι ένα ακόμη παράδειγμα ότι οι Έλληνες διατηρούν ζωντανές της μνήμες της δικής τους προσφυγιάς και παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα δεν δίστασαν να κάνουν το ανθρώπινο καθήκον τους.

Κ.Τ.