Άστατος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη στα Τρίκαλα, θυμίζοντας περισσότερο άνοιξη πάρα παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Η ημέρα από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι προβλέπεται με συννεφιά και ασθενείς βροχές, που σε συνδυασμό με την αυξημένη συγκέντρωση σκόνης στην περιοχή θα δημιουργήσουν συνθήκες λασποβροχής, που φαίνεται αμέσως στα αυτοκίνητα.

Στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει, ωστόσο αισθητοί θα είναι οι νοτιάδες του μεσημεριού που θα φτάσουν έως τα 4 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Το βράδυ ο ουρανός θα είναι εντελώς καθαρός, έτσι ώστε να απολαύσουμε όλοι από τις βεράντες μας τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα της έλευσης του 2021! 

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες προβλέπονται και στα ορεινά του νομού, με ηλιοφάνεια από το μεσημέρι και μετά αλλά με έντονο κρύο, αφού η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. 

_______________

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επηρεάσουν πολλές περιοχές και τοπικά θα είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 16, στην Ήπειρο από 6 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5-7 μποφόρ και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και βελτίωση μετά το μεσημέρι. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr 

* Η φωτογραφία του Φρουρίου είναι του Χρήστου Νταούλα