Υποχωρούν οι χιονοπτώσεις στο νομό Τρικάλων, που ξεκίνησαν από αργά το βράδυ της Τρίτης. 

Στα ορεινά του νομού περιορίζονται τα φαινόμενα, ενώ ήδη στην πόλη των Τρικάλων το χιόνι έχει σταματήσει να πέφτει χωρίς να έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. 

Από βράδυ της Τρίτης τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την καθοδήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, επιχειρούν όπου χρειάζεται στον ορεινό όγκο του νομού με εκχιονισμούς και ρίψεις αλατιού, ώστε να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι. Επίσης, στους δρόμους βρίσκονται και συνεργεία της ΔΕΗ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις έντονες χιονοπτώσεις. 

Λόγω της εξασθένισης των χιονοπτώσεων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του νομού Τρικάλων η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης αίρεται και η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας και στα -2- ρεύματα κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το 1ο χλμ (κόμβος Μουργκανίου) έως το 24χλμ (όρια με Νομό Γρεβενών) της Εθνικής Οδού Μουργκανίου – Γρεβενών.

Η εξέλιξη του καιρού στα Τρίκαλα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr. τα φαινόμενα σταματούν στην περιοχή από το μεσημέρι της Τετάρτης και αναμένεται βελτίωση του καιρού. 

Ωστόσο, απαιτείται μεγάλη προσοχή στους δρόμους, λόγω του παγετού που θα σημειωθεί από το βράδυ της Τετάρτης έως τα ξημερώματα της Πέμπτης. 

Το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου και στην πόλη των Τρικάλων, ενώ στα ορεινά θα σημειωθεί ολικός παγετός, έως και -10 βαθμούς. 

Νέα χιονόπτωση στα ορεινά και στην πόλη των Τρικάλων αναμένεται το βράδυ της Πέμπτης 10 Μαρτίου. 

trikalaenimerosi.gr