Το Σάββατο  29 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε, στην τοπική κοινότητα  Πλατάνου  του δήμου Τρικκαίων, η τελετή επαναπατρισμού των οστών του Έφεδρου Ανθυπασπιστή Καταδρομών Νάκου Γεωργίου, πεσόντος στην Κύπρο στις 22 Ιούλη του 1974. Στην τελετή παρευρέθηκε ο Γιώργος Καϊκης ,μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας  του ΚΚΕ  & δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων.
42 χρόνια μετά την τραγωδία του Κυπριακού λαού, της θυσίας Ελλήνων στρατιωτών, όπως ο Νάκος, στην ουσία τίποτα δεν έχει αλλάξει. Με την "πολυδιάστατη" εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία διατείνεται πως μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε "νησίδα σταθερότητας" σε μια περιοχή αστάθειας, η χώρα παραμένει προσδεδεμένη στο άρμα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των σχεδιασμών τους, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτοί, όχι μόνο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την περιβόητη "σταθερότητα", αλλά οδηγούν τον Ελληνικό λαό σε νέες περιπέτειες και δεινά.
42 χρόνια μετά, με τη συμφωνία της κυβέρνησης και τη στήριξη των άλλων κομμάτων, η ΕΕ πρωτοστατεί στις προσπάθειες διχοτόμησης της Κύπρου, με νέο "σχέδιο Ανάν", αναβαθμίζει τη Frontex ως συνοριακή δύναμη κρούσης, αμφισβητώντας παραπέρα κυριαρχικά δικαιώματα στη θαλάσσια μεθόριο της χώρας. Η ΝΑΤΟική αρμάδα καταπλέει στο Αιγαίο με πρόφαση τις προσφυγικές ροές, ενώ στην πράξη ενισχύει τις θέσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή απέναντι στη Ρωσία, στο φόντο του πολέμου στη Συρία. ΝΑΤΟ και ΕΕ από κοινού επιτείνουν τις επιθετικές βλέψεις της άρχουσας τάξης της Τουρκίας στο Αιγαίο, που αποκτά νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά, με την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης.
42 χρόνια μετά, οι φασίστες-εγκληματίες χρυσαυγίτες,  αμαύρωσαν την τελετή επαναπατρισμού των οστών του πεσόντα Νάκου με την παρουσία τους σ´ αυτή. Πάει πολύ οι χρυσαυγίτες να τολμούν να αποτείνουν τιμή στους πεσόντες ενάντια στην εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. Αυτοί είναι  τιμητές των χουντικών συνταγματαρχών και του ΝΑΤΟ , οι οποίοι έχουν καταγραφεί με μελανά γράμματα στη συνείδηση Ελληνικού και του Κυπριακού λαού για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν -εξυπηρετώντας συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης- σε Αμερικάνους - ΝΑΤΟ - Τουρκία για να αιματοκυλήσουν τον Κυπριακό λαό. Πάει πολύ  να αποτείνουν τιμή στους πεσόντες στην Κύπρο οι υμνητές της Χούντας, που έδωσε  άλλοθι για την εισβολή στην Κύπρο και τη μέχρι σήμερα κατοχή του ενός τρίτου του νησιού από τον τουρκικό στρατό.
Έχουν ευθύνη οι διοργανωτές της εκδήλωσης ( ΣΜΥ και δήμος Τρικκαίων )   για την ανοχή της παρουσίας των εγκληματιών-ναζιστών στην τελετή και μάλιστα μέσω υπόδικου βουλευτή τους.  Η Χρυσή Αυγή είναι μαντρόσκυλο της πλουτοκρατίας, που ανάλογα με το συμφέρον της, πότε το αμολάει να χτυπάει το λαϊκό κίνημα, πότε το μαζεύει. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή η δράση της στην περιοχή ή οπουδήποτε αλλού. Καλούμε το λαό της περιοχής να γυρίσει την πλάτη στα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής, να τους απομονώσει σε κάθε χωριό, σε κάθε περιοχή που τολμούν να βγουν από τις τρύπες τους, να τους στείλει εκεί που πραγματικά ανήκουν: στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.
Το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Τρικάλων του ΚΚΕ