Ο φετινές δράσεις του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων ξεκίνησαν με την συμμετοχή του στην Έκθεση Κόμικ "Καμπίσιοι Δημιουργοί" στο Μουσείο Τσιτσάνη από 21 έως 28 Οκτωβρίου 2018.
Οι μαθητές της περσινής χρονιάς στα πλαίσια διαφόρων ευρωπαϊκών και πολιτιστικών προγραμμάτων δημιούργησαν 2 κόμικ βασισμένα σε 2 ποιήματα και τα εκθέτουν στο Μουσείο Τσιτσάνη μαζί με τους υπόλοιπους «Καμπίσιους Δημιουργούς» που με χαρά τα δέχτηκαν στην έκθεσή τους.
Παράλληλα, ξεκίνησε η συνεργασία με τους “Καμπίσιους Δημιουργούς” (ΜέλανδροΓκανά, Αλέξανδρο Κατσίκα και Ορφέα Μαραγκό) οι οποίοι ήρθαν την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων και μίλησαν για τα κόμικστους μαθητές. Ανανεώσαμε μαζί τους το ραντεβού, για να έρθουν ξανά στο σχολείο μας και να δείξουν τεχνικές σχεδίασης και άλλα μυστικά τωνκόμικ στους μαθητές, ενώ παράλληλα στον κεντρικό διάδρομο του σχολείου θα παρουσιαστούν έργα τους σε μια διαρκή έκθεση.
Η έκθεση στο Μουσείο Τσιτσάνη θα λειτουργεί έως στις 28 Οκτωβρίου και αξίζει τον κόπο κάποιος να την επισκεφτεί και να θαυμάσει τις πρωτότυπες εργασίες των «Καμπίσιων Δημιουργών» και των μαθητών μας.
Λίγα λόγια για τα κόμικ των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων που συμμετέχουν στην έκθεση:
ΙΘΑΚΗ
Το κόμικ με τίτλο ΙΘΑΚΗ σχεδιάστηκε από τον Αποστόλη Αναγνώστου, μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, βασισμένο στο γνωστό ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη, στο πλαίσιο μιας εργασίας του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "SODart-SocializationofDisabledIndividualswith Professional ArtisticActivities" με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Θεοδώρας Φαλαγκάρα. Έχει μεταφραστεί και κυκλοφορήσει στα Αγγλικά και στα Τουρκικά και ετοιμάζονται εκδόσεις και σε άλλες γλώσσες.
Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΟΙΗΤΗΣ
Τόκόμικ με τίτλο «Ο Στρατιώτης Ποιητής» σχεδιάστηκε από τον Αποστόλη Αναγνώστου και τον Γεώργιο Αναγνώστου, μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Μίλτου Σαχτούρη, στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Πολύτροπος Λογοτεχνία».