Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση εορτάστηκε φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης στο ομώνυμο Ιερό εξωκκλήσι του χωριού Κρήνης Τρικάλων.
Την Πέμπτη το απόγευμα παραμονή της εορτής, κλήρος και λαός, υποδέχτηκαν έξωθεν του Ιερού εξωκλησίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομο και εν συνεχεία όλοι μαζί ανέμεναν στην είσοδο του ναού, τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, που μετεφέρθησαν από την Ιερά Μονή Θεοβαδίστου του Όρους Σινά και εκόμισε ο π. Στέργιος Γιαννάκος τα οποία παρέδωσε στον κ. Χρυσόστομο.
Ακολούθως τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου, ενώ τα Ιερά Λείψανα τέθηκαν προς προσκύνηση υπέρ ευλογίας των πιστών που συνέρρευσαν για να τιμήσουν την Αγία.

Στην συνέχεια στον προαύλιο χώρο διαβάστηκε η Ιερά Αρτοκλασία και με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας ο π. Γεώργιος Διβανές, κήρυξε τον θείο λόγο προς το εκκλησίασμα, όπου ομίλησε εκτενέστερα για τον βίο αλλά και τα θαύματα της Αγίας Αικατερίνης, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε σε όλους παραδοσιακή φιλοξενία.
Την παρασκευή το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις μνήμην της Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου μετά θείου κηρύγματος.

Βόπης Αναστάσιος