Τελέστηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα μέσα στην αναστάσιμη χαρά, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Ημών Βησσαρίωνος Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού, Πολιούχου και προστάτου της πόλεως των Τρικάλων και της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Το πρωί της 30ής Μαΐου 2021 στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων τελέσθηκε πανηγυρικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, ενώ έψαλλε ο χορός των Πατέρων της Ιεράς Μονής Δουσίκου.

Την ώρα του «Κοινωνικού» ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας στον πανηγυρικό της ημέρας αναφέρθηκε εμπνευσμένα στην σημερινή εορτή του Πολιούχου Αγίου Βησσαρίωνος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε αρχιερατικό τρισάγιο επί του τάφου όπου αναπαύεται από της 8ης Δεκεμβρίου 2020 ο μακαριστός Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κυρός Αλέξιος στον αύλειο χώρο του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων του οποίου ο μακαριστός Μητροπολίτης υπήρξε κτήτορας.