Με ιδιαίτερες τιμές τελέστηκε χθες ο Εσπερινός της μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.
Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων, ο κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, Λαγκαδά Λιτής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, Διαυλείας κ. Αλέξιο, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ο οποίος χοροστάτησε και κατά τον  πανηγυρικό Εσπερινό.
Συμμετείχαν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι, από πολλές Μητροπόλεις, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου, αλλά και το πρόσωπο του κ. Χρυσοστόμου.

Ο κ. Χρυσόστομος μετά το πέρας του Εσπερινού, χαιρέτησε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους και ιδιαιτέρως τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την παρουσία τους  και εν συνεχεία παρακάλεσε τον  κ. Ιγνάτιο, να εκφωνήσει ωφέλιμο λόγο προς τους πιστούς.
Ο κ. Ιγνάτιος, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και ιδιαίτερα στάθηκε στην μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε μέσα στην λατρεία της Εκκλησίας μας ο Άγιος, αυτήν της Ευχαριστίας. Ακόμη αναφέρθηκε στην έννοια του πραγματικού χριστιανού και στο ότι η εκκλησία μας, δεν είναι κάτι το οποίο διδάσκεται αλλά είναι εμπειρία ζωής.
Στο τέλος ο κ. Χρυσόστομος δέχτηκε ευχές από κλήρο και λαό, ενώ μοιράστηκε και η αρτοκλασία η οποία διαβάστηκε κατά την ακολουθία του Εσπερινού.

Αναστάσιος Βόπης