Ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού πραγματοποιήθηκε χθες στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Τρικάλων, στο Φρούριο,  με κεντρικό εισηγητή τον  Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Orientum, Σπύρο Μιχαλούλη (φωτογραφία).
Την εκδήλωση διοργάνωσε ομάδα εθελοντών Τρικάλων και ο δήμος της πόλης. Μεγάλος αριθμός κοινού ανταποκρίθηκε στο εγχείρημα αυτό, με την προσέλευση μαθητών Γ’ Γυμνασίου, μαθητών Λυκείου, καθώς και γονέων και καθηγητών που ενδιαφέρονταν για την περαιτέρω ενημέρωσή τους σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών.
Στην παρουσίασή του ο Σπύρος Μιχαλούλης με ευχάριστο και κατανοητό λόγο μίλησε στους παρευρισκόμενους  για το νέο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια, τα επιστημονικά πεδία, τα προγράμματα σπουδών των σχολών, τα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών, τις προοπτικές κάθε σχολής στην αγορά εργασίας και τον συνδυασμό του πτυχίου με ένα καλό μεταπτυχιακό, τα πανεπιστήμια της Κύπρου και τις μετεγγραφές. Μάλιστα προς το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Μιχαλούλης ήταν ανοιχτός σε ερωτήσεις και απορίες του κοινού, κάνοντας μια εποικοδομητική συζήτηση σε βασικές απορίες μαθητών και γονέων.