Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη» λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο: «Η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν το μνημόνιο, φέρνει μεγαλύτερη φτώχεια, εξαθλίωση και νέο ξεκλήρισμα για χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους. Νέα χαράτσια ετοιμάζονται να προστεθούν στα παλιά χαράτσια που ροκανίζουν το εισόδημά μας όπως το περιβαλλοντικό τέλος στο νερό ύδρευσης και άρδευσης που είναι διπλό χαράτσι για τους αγρότες και εντάσσεται στην πορεία ιδιωτικοποίησης των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Σχεδιάζουν νέα μεγάλη αύξηση στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια για να πάρουν επιπλέον 600 εκατ. ευρώ. Αύξησαν από φέτος τις ασφαλιστικές εισφορές για την Υγεία στο 6.95%, ενώ η Υγεία είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα και πρέπει να καταργηθεί η εισφορά.
Σχεδιάζεται παρά τις δεσμεύσεις η μείωση των συντάξεων κατά 60% σε όσους συνταξιούχους αγρότες αναγκάζονται να καλλιεργούν, καθώς δεν μπορούν να ζήσουν με την εξευτελιστική σύνταξη του ΟΓΑ που συνεχώς μειώνεται. Ετοιμάζουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για τα «κόκκινα δάνεια». Κάθε χρόνο αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ, ενώ μειώνουν ή δεν δίνουν αποζημιώσεις σε όσους δικαιούνται, όπως φέτος από  τις  πλημμύρες τον Μάιο στην Περιοχή της Φαρκαδόνας ,τον Ιούνιο και τον Αύγουστο  στην περιοχή της Πύλης και των Τρικάλων  από χαλαζόπτωση , τις καταστροφές και τις ζημιές από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη. Επιβάλλεται η αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει για όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους στο 100% της ζημιάς.
Ταυτόχρονα, ως  αγρότες έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που εξαπολύουν εναντίον μας οι εμποροβιομήχανοι, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους για κερδοφορία, αγοράζοντας όσο το δυνατόν φθηνότερα τα προϊόντα μας και, πουλώντας τα όσο το δυνατόν ακριβότερα στους καταναλωτές. Γι' αυτό παίρνουν τη παραγωγή με «ανοιχτές τιμές», με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε ούτε πόσο πουλάμε, ούτε αν και πότε θα πληρωθούμε. Αυτό δεν θα συνέβαινε αν ίσχυε ο καθορισμός ικανοποιητικής, κατώτερης, εγγυημένης τιμής για όλα τα αγροτικά προϊόντα, όπως διεκδικούμε με τους αγώνες μας. Απέναντι σε ένα κόστος παραγωγής που αντί να μειώνεται συνεχώς αυξάνεται και μας εξοντώνει.
Είναι μονόδρομος η οργάνωσή μας, η συγκρότηση και η ουσιαστική λειτουργία Αγροτικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα κ.λπ. Μπορούμε να συγκροτήσουμε και άλλους νέους, σε επίπεδο χωριού ή ομάδας χωριών που θα συσπειρώσουν τους μικρομεσαίους αγρότες, θα ενημερώνουν και θα κινητοποιούν διεκδικώντας λύσεις για όλα τα οξυμένα προβλήματα στην ύπαιθρο.
Για την καλύτερη οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα μας, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποφάσισε να πραγματοποιήσει μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 30 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια-Λάρισας.
Στη σύσκεψη καλούνται να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους οι Επιτροπές των Μπλόκων, οι Ομοσπονδίες, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα στα χωριά, αγρότες και κτηνοτρόφοι που συναντηθήκαμε στο καμίνι των αγώνων των Μπλόκων. Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα στους συλλόγους κτηνοτρόφων  που έχουν τη διάθεση να αντιπαλέψουν την ΚΑΠ, της ΕΕ και των κυβερνήσεων, όλους  όσους συνειδητοποιούν ότι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα με μαζικούς ενωτικούς  λαϊκούς αγώνες ανατροπής.
Συμμετέχουμε στο αγωνιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται  στις  17 Οκτώβρη, από Εργατικά συνδικάτα , στα Τρίκαλα στις 7 μ.μ  στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Συμμετέχουμε στο Πανθεσσαλικό Συλλαλητήριο , που συνδιοργανώνονται από σωματεία εργαζομένων – Αγροτικούς Συλλόγους – ΕΒΕ – συνταξιούχους – γυναίκες – νεολαία,   στην Λάρισα την Τετάρτη 2 Νοέμβρη και ώρα 7 μμ , ναυλώνουμε λεωφορεία που θα ξεκινήσουν στις 5 μμ από την οδό Β. Τσιτσάνη
Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών οικογενειών είναι οι φυσικοί σύμμαχοί μας, έχουμε κοινά προβλήματα τα κόκκινα δάνεια τη φοροληστεία, το ασφαλιστικό τερατούργημα, τις μειώσεις των συντάξεων, γι' αυτό δίνουν δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, ενάντια και στον κοινωνικό αυτοματισμό που θα τον ξαναβρούμε μπροστά μας με το στήσιμο των νέων μπλόκων και των όποιων μέτρων καταστολής.
Απέναντί μας έχουμε κοινούς αντιπάλους και εχθρούς. Τους εμποροβιομήχανους, τους τραπεζίτες με τα πανάκριβα δάνεια, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, το κράτος τους, που με τους βαρείς φόρους ρουφούν το αίμα μας, που με την εκμετάλλευσή μας και το δανεισμό απομυζούν το μόχθο μας και τα κόμματα που έχουν την ίδια στρατηγική με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί ότι με τους αγώνες μας έχουμε αποτελέσματα όπως φέτος που αναγκάστηκε η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των μπλόκων να δεχθεί έστω και κουτσουρεμένο αφορολόγητο στο εισόδημα, αλλά και στην πράσινη ενίσχυση και στις συνδεδεμένες ενισχύσεις 12.000 ευρώ, ενώ πριν τα μπλόκα ήταν αδιάλλακτη για φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Υπήρξε ρύθμιση για σταμάτημα των αγροτοδικείων ως κατάκτηση του αγώνα μας. Αν δεν προασπίσουμε τις κατακτήσεις μας είναι έτοιμοι βεβαίως να τα πάρουν πίσω, για αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.
Ετοιμαζόμαστε για νέες μάχες, με στόχο να ανατρέψουμε τα μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική που μας καταστρέφει.
 Όλοι στη μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 30 Οκτώβρη, στη Νίκαια-Λάρισας για την έναρξη του νέου κύκλου των αγωνιστικών κινητοποιήσεων».