Σε συλλυπητήριο μήνυμά της η Κ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ προς τον οικογένεια και τους οικείους του Γιάννη Πέτρου αναφέρει τα εξής: «Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την απρόσμενη απώλεια του συναγωνιστή &  μουσικού Γιάννη Πέτρου.
Ο Γιάννης Πέτρου   «έφυγε» από κοντά μας  σε ηλικία 58 ετών, μετά από γενναία αλλά  άνιση μάχη που έδινε τις  τελευταίες μέρες , έπειτα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα .
Ο συναγωνιστής Γιάννης , όπως και η οικογένειά του, είχε από τη νεανική του ηλικία στενούς και ακατάλυτους δεσμούς με το επαναστατικό λαϊκό  κίνημα , με  την ΚΝΕ και το ΚΚΕ .
Εδώ και δεκαετίες πλούτηνε με την ξεχωριστή καλλιτεχνική του ερμηνεία τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ , τις πρωτοβουλίες του  Κόμματος και τις δράσεις του μαζικού λαϊκού κινήματος.
Κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Τρικαλινού λαού, ερμηνεύοντας τις αγωνίες και τα βάσανά του, πρωταγωνιστώντας σε αναρίθμητες πολιτιστικές εκδηλώσεις .   Πήρε αξιόλογες πρωτοβουλίες για την πλατιά διάδοση της  προοδευτικής ποίησης και  τραγουδιού , για την  μεγαλύτερη ανάδειξη του έργου καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από τους αγώνες του λαού.
Ο συναγωνιστής Γιάννης  έδινε σταθερά  το παρόν στις λαϊκές κινητοποιήσεις και στις εκδηλώσεις του Κόμματος,  ανταποκρινόμενος  με ανιδιοτέλεια στο κάλεσμά του.
Από τις πιο πρόσφατες και σημαντικές  στιγμές  στην καλλιτεχνική του προσφορά στις εκδηλώσεις του Κόμματος ήταν  η συμβολή  στην εκδήλωση για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη  , στην εκδήλωση για τη λαϊκή εξέγερση του 1925 στα Τρίκαλα, καθώς   και για τα 70χρονα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας  στην Τσιούκα, λίγες μέρες πριν  τον απροσδόκητο χαμό του.
Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια  και τους οικείους  του. Θα τον «αποχαιρετίσουμε» σήμερα, Κυριακή 6 Νοέμβρη, στις 3μμ , στην Καλαμπάκα».