Συγχαρητήρια προς τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων απέστειλε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, για τη διάκρισή τους σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Πρόκειται για τον 3ο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, τον οποίο διοργανώνει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ).

Η ομάδα διακρίθηκε με το έργο «Σύστημα παρακολούθησης επιβαρυντικών παραγόντων για την ανάπτυξη ιικού φορτίου στις σχολικές αίθουσες».  Το συγκεκριμένο έργο αποτελείται από διάφορες τεχνολογίες, οι οποίες όλες μαζί αποτελούν ένα σύστημα καταγραφής βεβαρημένης ατμόσφαιρας, που μπορεί να συμβάλλει στην παρακολούθηση του ιικού φορτίου στις σχολικές αίθουσες.

 Ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει προς τον διευθυντή κ. Νίκο Ντόγκα:

«Θα ήθελα να μεταφέρετε τα συγχαρητήριά μου στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών. Το «Σύστημα παρακολούθησης επιβαρυντικών παραγόντων για την ανάπτυξη ιικού φορτίου στις σχολικές αίθουσες» ουσιαστικά αποτελεί ένα σημείο των καιρών, μια ανάγκη που προκύπτει από την πανδημία. Αλλά, κυρίως, ενισχύει την προσπάθεια των μαθητών, να δημιουργήσουν σκεπτόμενοι επί της ουσίας και χρησιμοποιώντας την επιστήμη και τον υπάρχοντα εξοπλισμό, που με χαρά διαπιστώνουμε ότι αξιοποιείται».

Και συνεχίζει ο Δήμαρχος Τρικκαίων:

«Είμαι σίγουρος ότι, όπως και στο παρελθόν, το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων θα συνεχίσει να προσφέρει στους/στις  μαθητές/τριες  που φοιτούν, δίνοντας τα εφόδια για εξειδικευμένη και ορθή κατάρτιση σε όλους τους τομείς που λειτουργούν.

Θα ήθελα, επίσης, να μεταφέρετε τα συγχαρητήριά μου, στους εκπαιδευτικούς που καθοδήγησαν τους μαθητές, καθώς και στους γονείς - κηδεμόνες τους».

Στην υλοποίηση του έργου συμμετείχαν οι μαθητές Γκαντάλλα Μιχαήλ, Γκιουλέκας Ιωάννης, Γουγάς Κωνσταντίνος, Μητρονάτσιος Αλέξανδρος, Νικολάου Νικόλαος, Πέτρου Γεώργιος, Στριάκας Αριστείδης, Τριανταφύλλου Δημήτριος, Σακκομήτρος Νικόλαος, Σπάτα Μάρτιν, Στεργίου Ευθύμιο και Χαϊντάρι Σάμουελ υπό την καθοδήγηση των καθηγητών κ. Γεωργίου Γίδα και κ. Ευάγγελου Μαντζάνα.