Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για να τιμήσει τα 70χρονα από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας διοργανώνει την Κυριακή 23 Οκτώβρη 2016 μεγάλη εκδήλωση στo Φωτεινό Τρικάλων. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Ένα σημαντικό γεγονός, που συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία του ΔΣΕ, είναι και η ίδρυση του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών, που έγινε στο χωριό Τσιούκα(σημερινό Φωτεινό) του νομού Τρικάλων, στις  28 Οκτώβρη 1946. Αυτή είναι ουσιαστικά  και η ημερομηνία ίδρυσης του ΔΣΕ.  Η επίσημη μετονομασία έγινε στις 27 Δεκέμβρη 1946, με την έκδοση της Διαταγής του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών, η οποία όρισε την «ονομασία των ανταρτικών Σωμάτων σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ».
Η εκδήλωση εκτός των άλλων περιλαμβάνει παρουσίαση αρχειακού υλικού από τον ηρωϊκό ένοπλο αγώνα του Δ.Σ.Ε. από το 1946 έως 1949 στις πόλεις και τα βουνά της πατρίδας εκεί όπου οι μαχητές και οι μαχήτριες πότισαν με το αίμα τους την ταξική πάλη για να χτίσουν μια κοινωνία σοσιαλιστική.
Για την όσο το δυνατό καλύτερη οργάνωση της έκθεσης απευθυνόμαστε σε όσους  διαθέτουν ντοκουμέντα τόσο από την ίδρυση του Δ.Σ.Ε. όσο και κάθε είδους έντυπο υλικό, μαρτυρίες για μάχες και συγκρούσεις, φωτογραφίες, εφημερίδες, στοιχεία από τη δράση αγωνιστών και καταδικαστικές αποφάσεις στρατοδικείων, δημοσιεύματα από τη δραστηριότητα φασιστικών εγκληματικών οργανώσεων να τα φέρουν στα γραφεία του Κόμματος στα Τρίκαλα(Ιακωβάκη 2-παραποταμίως)  ή να τηλεφωνήσουν στα  24310.25404 ,  24310.27567.
Εάν το επιθυμούν θα κρατηθούν αντίγραφα και θα τους επιστραφούν τα πρωτότυπα. Η συλλογή ντοκουμέντων θα συνεχιστεί και πέρα της ημερομηνίας της εκδήλωσης με σκοπό την πολύμορφη αξιοποίησή τους στο μέλλον.