Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Παρασκευής οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Τρικάλων τα εννέα άτομα, επτά υπάλληλοι των Διευθύνσεων Μεταφορών Τρικάλων και Καρδίτσας και 2 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, που συνελήφθησαν μετά τους ελέγχους της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Όπως πρώτο το trikalaenimerosi.gr κατέγραψε , οι συλληφθέντες έναντι αμοιβής εδώ και έναν χρόνο χορηγούσαν διπλώματα οδήγησης σε υποψήφιους οδηγούς δικύκλων, επιβατικών αυτοκινήτων και κυρίως φορτηγών. Συνήθως έδιναν εκ των προτέρων τις απαντήσεις των εξετάσεων στις σχολές οδηγών ή οι ίδιοι οι εξεταστές βοηθούσαν φανερά τους υποψήφιους οδηγούς κατά την εξέταση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του trikalaenimerosi.gr πρόκειται για τους δύο διευθυντές των διευθύνσεων Τρικάλων και Καρδίτσας και επτά υπαλλήλους. Το κύκλωμα φέρεται να δρούσε τουλάχιστον από το 2017, ενώ αδιάσειστα στοιχεία βρέθηκαν και για το 2019.

Οι εννέα συλληφθέντες χθες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ για τις καταθέσεις τους και μετά ξανά στα Τρίκαλα για να απολογηθούν, ενώ η κατηγορία εναντίον τους είναι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Η ογκοδέστατη δικογραφία που ήδη έχει σχηματιστεί είναι τουλάχιστον 4.000 σελίδων, καθώς περιέχει πληθώρα συνομιλιών των εμπλεκομένων που παρακολουθούνταν από την στιγμή που επώνυμη καταγγελία έφτασε στις Αστυνομικές Αρχές.

Μετά τον έλεγχο χθες στη Διεύθυνση Μεταφορών των Τρικάλων, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων βρήκε όλα τα στοιχεία του κυκλώματος των πλαστών διπλωμάτων οδήγησης, έτσι ώστε η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. 

X.Ψ trikalaenimerosi.gr