Αφορμή για σημαντικές συναντήσεις στα Τρίκαλα, η πρώτη δημόσια εκδήλωση με βάση την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση του 1821. 

Επιφανή στελέχη της πολιτικής, πανεπιστημιακής και οικονομικής ζωής της χώρας, επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2019 τον Δήμαρχο Τρικκαίων.

Στο πλαίσιο της πρώτης εκδήλωσης της νεοϊδρυθείσας Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού (το απόγευμα της ίδιας ημέρας), ομιλητές και επισκέπτες των Τρικάλων επισκέφθηκαν τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο αρχικώς εθιμοτυπικός χαρακτήρας της επίσκεψης, μετατράπηκε σε ουσιαστική συζήτηση επί πλήθους ζητημάτων, που σχετίζονται με την κοινωνία, τη δημόσια διοίκηση, τη λειτουργία του κράτους, τα κακώς κείμενα σε αυτό.

Θέματα καθημερινότητας και σχεδιασμών στην πολιτική, σε συνδυασμό με τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων, συζητήθηκαν για πολλή ώρα, με τις διαπιστώσεις να είναι κοινές και ουσιαστικές.

Η εκδήλωση που είχε προγραμματίσει στο Μουσείο Τσιτσάνη η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού είχε ως θέμα «Η Ελλάδα μετά τη διακοσιοστή επέτειο του 1821. Το αίτημα της Αποκέντρωσης και οι γεωπολιτικές προκλήσεις». Ως εκ τούτου, τα ζητήματα που συζητήθηκαν, αγγίζουν τον περίγυρο ή και την ουσία του προς συζήτηση θέματος.

Ο πρ. Υπουργός κ. Στέφανος Μάνος βρέθηκε σε οικείο περιβάλλον, καθώς είχε επισκεφθεί προ διετίας τα Τρίκαλα, αλλά εκ μέρους της προσωρινής ΔΕ της Λέσχης, ο οικοδεσπότης κ. Ι. Γεωργιάδης και η σύζυγός του, σύστησαν στον κ. Παπαστεργίου:
τον έτερο – μαζί με τον κ. Μάνο – ομιλητή της εκδήλωσης, καθηγητή Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Γεώργιο – Στυλιανό Πρεβελάκη με τη σύζυγό του, τον ομότιμο καθηγητή ΑΠΘ κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο,  με τη σύζυγό του, επίσης καθηγήτρια Πανεπιστημίου, τον κ. Γεροβασιλείου (γνωστό οινοποιό) με τη σύζυγό του, βεβαίως τη σύζυγο του κ. Μάνου και τη δικηγόρο, υπ. Διδάκτορα Γεωπολιτικής  κ. Πωλίνα Ανύφτου εκ Κύπρου.

Παρών και ο τ. Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, στέλεχος της Λέσχης, καθώς και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τρικκαίων κ.κ. Βασιλένα Μητσιάδη, Ακης Αναστασίου, Γιώργος Ζιώγας και η τ. αντιδήμαρχος κ. Σ. Αλεστά.