Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και στην τακτική που αυτή ακολουθεί εξαπέλυσε ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. Μιλώντας στην εκπομπή Live U στο STAR και στην Πόπη Τσαπανίδου, όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου, ο κ. Κ. Σκρέκας απόρησε με τις δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ακούσει κανένας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πιστέψει αυτά που λένε θα νομίσει ότι ζει σε μια χώρα μαγική. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ανεβάζουν 40% την εισφορά αλληλεγγύης, ανεβάζουν το Φ.Π.Α. στην εστίαση και σε όλους τους φόρους. Προχωράμε με 2% ύφεση. Μέσα σε ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αυξήθηκε η φτώχεια».
«Αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν» συνέχισε ο κ. Κ. Σκρέκας «θα πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούν, να αφήσουν τα ωραία και μεγάλα λόγια και να καθίσουν να δουλέψουν. Να κάνουν αυτό που πρέπει και οφείλουν στο τόπο και στην πατρίδα».
Ο κ. Κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στο μείζον ζήτημα που προκύπτει για την Ελληνική κοινωνία με την ανεξέλεγκτη είσοδο προσφύγων στη χώρα μας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κυβέρνηση για την πολιτική του «ανοίξαμε και σας περιμένουμε που εφήρμοσε τον τελευταίο χρόνο. Και έτσι ξεκινάνε από το Μαρόκο και έρχονται και περνάνε στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2014 εισήλθαν στην Ιταλία 170.000 πρόσφυγες και στην Ελλάδα 70.000. Το 2015, τη χρονιά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. εισήλθαν 150.000 στην Ιταλία και... 900.000 στην Ελλάδα! Το αντιλαμβάνεστε αυτό το νούμερο; Πρέπει επιτέλους, λοιπόν, να σοβαρευτούν και να αλλάξουν τακτική».