Με ιδιαίτερη κατάνυξη και μέσα σε κλίμα συγκίνησης, τελέστηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, η ακολουθία του Επιταφίου, στον ενοριακό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Αμπελακίων Τρικάλων.
Η Ακολουθία τελέστηκε από τον εφημέριο του ναού π. Ηλία Λόλα, ο οποίος ενώπιον του Επιταφίου, έψαλλε τον υπέροχο ύμνο «Ω, γλυκύ μου έαρ, γλυκότατόν μου τέκνον, που έδυ σου το κάλλος».
Τα Εγκώμια του Επιταφίου «Η ζωή εν τάφω, Άξιον Εστί και Αί γενεαί πάσαι», απέδωσε θαυμάσια Βυζαντινή Χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννη Κοντοκώστα, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η χορωδία του συλλόγου γυναικών Αμπελακίων, η οποία συμμετείχε και έψαλλε τα περισσότερα εγκώμια του επιταφίου θρήνου και κατενθουσίασε το εκκλησίασμα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκατοντάδες πιστοί είχαν κατακλύσει από νωρίς τον ιερό ναό, όπου περίμεναν υπομονετικά για να προσκυνήσουν το Σώμα του Κυρίου, κατά την σημερινή ημέρα, όπου εορτάζεται η ανάμνηση της ταφής του Σώματος του Χριστού, από το οποίο δε χωρίστηκε η θεότητά του και της καθόδου της ψυχής του στον Άδη, ενωμένη και αυτή με την παντοδύναμη Θεότητά του.



Βόπης Αναστάσιος