Τα σαράντα έτη από την ημέρα που χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών συμπλήρωσε ο Αλέξιος. Με αφορμή την επέτειο των τεσσαράκοντα ετών Αρχιερατικής Διακονίας του, το πρωί της Δευτέρας θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, μας ενημερώνει η Ιερά Μητρόπολης.

Στην ίδια ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως γίνεται γνωστό ότι:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μεσοχώρας. Εν συνεχεία θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Σακελλαρίου.

Την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στην Ιερά Μονή Κορμπόβου. Εν συνεχεία και περί ώρα 10:30 θα παραστεί της επισήμου Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων επί τη απελευθερώση της πόλεως των Τρικάλων από την τουρκική κατοχή. Ακολούθως θα τελέσει Τρισάγιο στην Κεντρική Πλατεία της πόλεως των Τρικάλων.

Την Δευτέρα το πρωί θα συλλειτουργήσει κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνού και Καρθαγένης κ. Αλεξίου επί τη συμπληρώσει τεσσαράκοντα ετών Αρχιερατικής Διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. ΑΛΕΞΙΟΥ.

Την Δευτέρα το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Πόρτας Παναγιάς.

Την Τρίτη το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον ίδιο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Την Τρίτη το απόγευμα θα υποδεχθεί απότμημα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως των Τρικάλων και εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Την Τετάρτη το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Νεραϊδοχώρι.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει στο Νεραϊδοχώρι.

Την Τρίτη το απόγευμα κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά Νεραϊδοχωρίου.