Σε δελτίο Τύπου που μας στάλθηκε από τον τρικαλινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σιμορέλη αναφέρονται τα εξής:  «Ψηφίσαμε χθες στη Βουλή τροπολογία που ρυθμίζει σημαντικό ζήτημα που αφορά ασφαλισμένους του ΟΓΑ, οι οποίοι κατέληγαν να μην παίρνουν τελική σύνταξη, παρά το γεγονός ότι είχαν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές για χρόνια. Η τροπολογία που υπογράψαμε 63 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ενσωματώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο νόμου για το ελεγκτικό έργο, έγινε δεκτή από τους αρμόδιους υπουργούς.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν αποδίδονταν συντάξεις και επιστρέφονταν άτοκα οι εισφορές σε ασφαλισμένους που στην αίτηση τους για συνταξιοδότηση φαινόταν ότι κακώς ασφαλίστηκαν αρχικά ή διέκοψαν το αγροτικό επάγγελμά, αλλά συνέχισαν να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Με την τροπολογία επετεύχθη αυτοί οι άνθρωποι να είναι νομίμως ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ μέχρι 31/12/2016, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι ασφαλισμένοι ή δεν λαμβάνουν σύνταξη από άλλο φορέα κύριας ασφάλισης.
Το ασφαλιστικό μας σύστημα κατακρεουργήθηκε από λανθασμένες και σκανδαλώδεις πολιτικές που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα οφείλουμε να το διασώσουμε από την καταστροφή και να καταστεί βιώσιμο. Η απαξίωση της δημόσιας ασφάλισης και η αντικατάσταση της από την ιδιωτική είναι στην πολιτική ατζέντα του Κ. Μητσοτάκη. Για εμάς ασφάλιση αποτελείκοινωνικό αγαθό που πρέπει να βρίσκεται σε προτεραιότητα και να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες».