Το αρκτικόλεξο της επιστήμης έρχεται στα σχολεία των Τρικάλων μέσω του Δήμου Τρικκαίων! Το STEM (αγγλικά: Science, Technology, Engineering and Mathematics, δηλαδή Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) είναι το εκπαιδευτικό «πακέτο» που προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες ο Δήμος Τρικκαίων.
Πρόκειται για πρωτοποριακή δράση, που εξοπλίζει τα εργαστήρια των σχολείων με πλήρη πακέτα στους τομείς της τεχνολογίας, της μηχανικής, των μαθηματικών. Όπως ανακοίνωσε σήμερα στους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κάθε σχολείο θα αποκτήσει εξοπλισμό όπως:
-    ευρυζωνική σύνδεση
-    Υπολογιστές συγκεκριμένων δυνατοτήτων και απαιτήσεων
-    Πλακέτες προγραμματισμού
-    Κιτ ρομποτικής,
και οτιδήποτε κριθεί ότι απαιτείται στην κατεύθυνση ανάπτυξης αυτής της μορφής μάθησης.
Το STEM είναι ένα εκπαιδευτικό πλαίσιο που χρησιμοποιείται παγκοσμίως, μέσω της διεπιστημονικής προσέγγισης των συγκεκριμένων τομέων. Σε αυτό το μαθησιακό περιβάλλον οι μαθητές εξερευνούν, εφευρίσκουν, ανακαλύπτουν με τη χρήση πραγματικών προβλημάτων και καταστάσεων. Το STEM ενθαρρύνει την καινοτομία συνδυάζοντας τις επιστημονικές περιοχές, βοηθώντας τους μαθητές να κάνουν νέες συνδέσεις μεταξύ των επιστημονικών κλάδων και μερικές φορές βοηθά στη δημιουργία εντελώς νέων κλάδων.
Σε δεύτερο επίπεδο, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου,  θα διαπιστωθεί ποιοι εκπαιδευτικοί και με ποιον τρόπο θα αναλάβουν να χρησιμοποιήσουν – επιδείξουν – διδάξουν τον σχετικό εξοπλισμό και σε τρίτο επίπεδο θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια εκμάθησης.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, στόχος είναι να κινηθεί το ενδιαφέρον των μαθητών, όχι μόνο για την επιστήμη, αλλά και για την ενεργοποίηση των ίδιων σε επίπεδο εξεύρεσης τρόπων συνεργασίας και μάθησης.
Αυτή η πρωτοποριακή δράση θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα για το σχολικό έτος 2017-18.