Κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες του νομού Τρικάλων προετοιμάζονται για τις επόμενες ημέρες βαδίζοντας προς την μεγάλη γιορτή του Πάσχα. Κρεοπώλες και κτηνοτρόφοι ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για την διάθεση αμνοεριφίων που θα διατεθούν στους Τρικαλινούς και θα στολίσουν το γιορτινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα.
Ήδη και οι δυο πλευρές, τις προηγούμενες ημέρες και σήμερα προχώρησαν σε συμφωνίες με τη σφαγή των ζώων να ξεκινά μέσα στο Σαββατοκύριακο για τις αγορές μεγάλων πόλεων και τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας για την τοπική αγορά.
Τα σφαγεία του νομού έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις τοπικές ανάγκες.
Όπως εκτιμάται τα σφάγια από το νομό Τρικάλων που θα διατεθούν στην τοπική αγορά αλλά και πανελλαδικά θα αγγίξουν τις 35.000 περίπου.
Στην παρούσα φάση και σε επίπεδο παραγγελιών, μέχρι και σήμερα άρχισαν να καταγράφονται τόσο σε αρνιά, όσο και σε κατσίκια.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν είναι ίδιες άλλων χρόνων και σύμφωνα με κρεοπώλες της περιοχής μας καταγράφεται μια μικρή μείωση. Βέβαια όπως εκτιμούν είναι ακόμη νωρίς καθώς οι περισσότεροι σπεύδουν να προχωρήσουν στις απαραίτητες παραγγελίες το Σαββατοκύριακο αλλά και την Μεγάλη Δευτέρα. Βέβαια δεν είναι και λίγοι εκείνοι που αφήνουν την αγορά αμνοεριφίου για την τελευταία στιγμή, με την ελπίδα ίσως να πετύχουν καλύτερες τιμές.
Αναφορικά με την τιμή οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Για μια ακόμη χρονιά τα αμνοερίφια θα εξακολουθήσουν να πωλούνται κατά μέσο όρο από 8 με 8.50 ευρώ το αρνί και 9 με 9,50 ευρώ το κατσίκι.
Σύμφωνα με τους τοπικούς κρεοπώλες οι τιμές χαρακτηρίζονται προσιτές, μη παραλείποντας να επισημάνουν ότι τυχόν δελεαστικές τιμές που συναντούν, θα πρέπει να προβληματίσουν ιδιαίτερα τους καταναλωτές.
Εντωμεταξύ η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, με στόχο την προστασία των καταναλωτών και τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά εντατικοποιεί τους υφιστάμενους καθημερινούς ελέγχους των κλιμακίων των υπηρεσιών της.
Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και κατ’ επέκταση η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αποφασισμένη να πατάξει φαινόμενα διάθεσης ακατάλληλων προϊόντων, αισχροκέρδειας και διαφθοράς, διασφαλίζοντας για τους πολίτες την δημόσια υγεία και την υγιή επιχειρηματικότητα.

krinitrikalon.gr