Tη θέση τους για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκφράζουν οι καθηγητές του ΤΕΦΑΑ τονίζοντας ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται σημαντικές βελτιώσεις με τον εμπλουτισμό νέων τμηματών.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Η θέση του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας για το Σχέδιο Νόμου συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται σημαντικές βελτιώσεις, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Όσον αφορά στη δομή της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Διαιτολογίας στα Τρίκαλα, με απόφαση της ΓΣ οι καθηγητές του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας θεωρούν ότι:
1. Είναι θετικό ότι το νέο αυτόνομο τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής θα λειτουργήσει στα Τρίκαλα και θα ενταχθεί διοικητικά μαζί με το ΤΕΦΑΑ ως μέρος της νέας Σχολής.
2. Είναι αρνητικό ότι η νέα Σχολή θα έχει μόνο δύο τμήματα, ενώ όλες οι άλλες Σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα έχουν πολύ περισσότερα Τμήματα και πολλαπλάσιο αριθμό καθηγητών και φοιτητών.
3. Είναι αρνητικό ότι τα Τρίκαλα θα έχουν μόνο δύο Τμήματα ενώ οι άλλες πόλεις της Θεσσαλίας από 4 έως και 14 Τμήματα.
Οι καθηγητές του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας πιστεύουν ότι :
(1) Οι φοιτητές και οι καθηγητές της νέας Σχολής, τα Τρίκαλα και η Ελλάδα, θα ωφεληθούν τα μέγιστα αν υλοποιηθεί η πρόταση του ΤΕΦΑΑ για ένα επιπλέον νέο Τμήμα Διεθνών σπουδών στον Αθλητισμό, Υγεία και Ποιότητα Ζωής στα Τρίκαλα. Σε αντίθεση με όλα τα άλλα Πανεπιστημιακά Τμήματα της επικράτειας, το νέο Διεθνές Τμήμα δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Ελληνικού κράτους αφού ο παρακρατούμενος ΦΠΑ από το εισαγόμενο συνάλλαγμα για τη διαβίωση 300 διεθνών φοιτητών (300 Χ8000/έτος Χ24%) καλύπτει τους μισθούς 20 καθηγητών.
(2) Οι φοιτητές και οι διδάσκοντες του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, θα έχουν πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό, ερευνητικό και επαγγελματικό όφελος, αν συνδεθούν με τη Σχολή Φυσικής Αγωγής και Διαιτολογίας, το οποίο θα οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη και καλύτερη Σχολή, όπως είναι η σύγχρονη διεθνής τάση.
Εάν υλοποιηθούν οι δύο παραπάνω προτάσεις, η νέα Σχολή με έδρα τα Τρίκαλα θα έχει τέσσερα τμήματα (έστω και εάν το τμήμα Φυσικοθεραπείας παραμείνει στη Λαμία), δίνοντας στη Σχολή τον απαραίτητο όγκο και ποιότητα για βιώσιμη ανάπτυξη στο μέλλον.