Σαν χθες 17, Απριλίου του 2012, έφυγε από την ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος, ένα παιδί της πόλης που την εκπροσώπησε επαξίως στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Τον Τρικαλινό τραγουδιστή με την ξεχωριστή φωνή, τον θυμίζουν πάντα τα τραγούδια του που συνεχίζουν να μιλούν στην ψυχή του Έλληνα, όπως αποδείχτηκε για άλλη μια φορά από τα καταιγιστικά επετειακά αφιερώματα στο διαδίκτυο. Με αφορμή την επέτειο η στήλη επιλέγει ένα κείμενο και μια φωτογραφία από εκείνες που ανέβασε στο fb ο Δημήτρης Παδιός για να διηγηθεί μια ανέκδοτη ιστορία με τον Μητροπάνο, στο σπίτι του, στην Αγία Μονή:

«…Είναι καλοκαίρι του '74 και ο Δημήτρης προφανώς απαλλαγμένος από επαγγελματικές υποχρεώσεις, επί ένα 10ήμερο βρίσκεται στα Τρίκαλα και παραμένει στην Αγία Μονή. Ο πατέρας μου σε μια από τις συναντήσεις μαζί του στα μαγαζιά της συνοικίας, τον καλεί να έρθει στο σπίτι μας να φάμε όλοι μαζί, να τον δούμε και να τα πούμε από κοντά. Πράγματι, μετά από δύο μέρες ο Δημήτρης περνούσε το κατώφλι του σπιτιού μας και μάλιστα έφερε μαζί του και τον καινούργιο δίσκο που μόλις είχε βγάλει τότε, την "Κυρά ζωή" και τον χάρισε στο πατέρα μου.

Η μάνα μου, μόλις ο πατέρας μου την πληροφόρησε πως θα έρθει ο Μητροπάνος στο σπίτι, έπιασε αμέσως "δουλειά" και για εκείνη τη συνάντηση είχε ετοιμάσει μοσχάρι κοκκινιστό με πιλάφι…. Ο πατέρας μου, που μεγάλωσε στην ίδια γειτονιά με το Δημήτρη και υπήρχαν οικογενειακές και φιλικές σχέσεις από παλιά μεταξύ των δύο οικογενειών, τον λάτρευε και από τότε πίστευε πως πολύ γρήγορα θα κατακτούσε την κορυφή. Αλλά κι ο Μητροπάνος τον αγαπούσε και τον ξεχώριζε, γιατί ήξερε πως ήταν από τους λίγους Αγιαμονιώτες που τον αγαπούσαν αληθινά και κυρίως χωρίς ανταλλάγματα.

Εγώ τότε παιδάκι 4 ετών, δεν είχα συνείδηση του τι συνέβαινε γύρω μου. ..Χρόνια αργότερα, όταν ο πατέρας μου διηγιόταν σκηνές απ' αυτή τη συνάντηση, θα μου πει πως ο Μητροπάνος ήταν ιδιαίτερα διαχυτικός και αφιέρωσε αρκετό χρόνο στο να παίξει μαζί μου και με την μόλις ενός έτους αδελφή μου.

Δυστυχώς απ' αυτή τη συνάντηση το καλοκαίρι του ΄74 στο σπίτι μας, δεν υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν έχει σχέση με τη συνάντηση, έχουν σχέση όμως τα πρόσωπα... Είναι τραβηγμένη 9 χρόνια αργότερα, στις 25 Σεπτεμβρίου 1983, στο εθνικό στάδιο Τρικάλων, στη συναυλία του Δημήτρη με την Ρίτα Σακελλαρίου, τον Γιώργο Γερολυμάτο, τη Κατερίνα Στανίση και το Γιώργο Σούνα για την οικονομική ενίσχυση του ΑΟ Τρίκαλα, όπου όλοι οι καλλιτέχνες ήρθαν να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς.”…

Κ.Τ.