Τη λήψη μέτρων και την ανάγκη αποζημίωσης των αγροτών του νομού που έχουν υποστεί ζημιές οι καλλιέργειες τους από αγριόχοιρους ζητά με επιστολή του, προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.
Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
"Έχουμε γίνει και φέτος μάρτυρες μεγάλων καταστροφών σε αγροτικές καλλιέργειες στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων από κοπάδια αγριόχοιρων.  Αυτή την περίοδο για ακόμη μια χρονιά, αποτελεί καθημερινότητα το παλαιότερο φαινόμενο της εμφάνισης μεγάλων πληθυσμών αγριόχοιρων σε περιοχές με μεγάλες καλλιέργειες.  Οι αγριόχοιροι καταστρέφουν μέσα σε μια νύχτα δεκάδες στρέμματα,  με αποτέλεσμα να προκαλούνται ανεπανόρθωτες ζημιές και να καταστρέφονται παραγωγοί.
Όλο αυτό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τους παραγωγούς σε συνδυασμό με την έλλειψη από την πλευρά της πολιτείας τρόπου αποζημίωσης των ζημιών. Οι  ζημιές από τους αγριόχοιρους δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, οπότε μιλάμε για μηδενισμό του ετήσιου εισοδήματος οικογενειών, οι οποίες δεν δύνανται πλέον να ζήσουν ευπρεπώς.
Εδώ πρέπει να απευχόμαστε μεν αλλά οπωσδήποτε να λάβουμε υπόψη και την πιθανότητα έκρηξης κάποιας  ζωονόσου ως συνέπεια του υπερπληθυσμού, που μπορεί να επιφέρει ανυπολόγιστες ζημιές στη χοιροτροφία και στην κτηνοτροφία γενικότερα.
Τα τελευταία χρόνια,  σαν δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης τοπικά αλλά και μέσω της ΕΝΠΕ, έχουμε παρέμβει σε όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, που έχουν αρμοδιότητες για την πρόληψη και καταστολή του φαινομένου του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων, όπως και προς τον ΕΛΓΑ για τη διερεύνηση τρόπου αποζημίωσης. 
Επειδή βλέπουμε ότι το φαινόμενο του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων δεν ήταν τυχαίο μεν και δεν αυτορυθμίζεται δε, απαιτείται άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων από την πλευρά των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, όπως τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, όσον αφορά στο σχεδιασμό και την οργάνωση της αντιμετώπισης του προβλήματος, τις αποκεντρωμένες διοικήσεις για την εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων για τον έλεγχο των πληθυσμών του αγριόχοιρου σε συνεργασία με τις κυνηγετικές οργανώσεις, όπως και της Διοίκησης του ΕΛΓΑ για την εφαρμογή ανακουφιστικών μέτρων με την διερεύνηση λύσης όσον αφορά στις αποζημιώσεις των παραγωγών από ζημιές αγριόχοιρων".