Με τη συνάντηση με γυναίκες στο Μουσείο Τσιτσάνη έκλεισε την περιοδεία του στα Τρίκαλα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αφού ανέφερε πως μετά την επίσκεψη στα Τρίκαλα είναι «ακόμα πιο πεπεισμένος ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα είναι κοντά», τόνισε: «Οι πολίτες διψούν για χαμηλότερους φόρους, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις, για ασφάλεια, για ποιοτική δημόσια παιδεία, ποιοτική δημόσια υγεία. Και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ανταποκρίνεται ακριβώς σε αυτές τις ανάγκες. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στις εκλογές της 26ης Μαΐου οι πολίτες δεν θα απορρίψουν απλά την απερχόμενη κυβέρνηση, αλλά θα στηρίξουν με ενέργεια, με θέρμη, με ενθουσιασμό, τη Νέα Δημοκρατία, ως τον φορέα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής στη χώρα μας. Και σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτή την προσπάθεια, καλώ τους συμπολίτες μας, ασχέτως ιδεολογικής τους προέλευσης, να βγουν και να συμπορευτούμε, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια αλλαγής που χρειάζεται η χώρα, ενωμένοι να πάμε μπροστά», για να καταλήξει λέγοντας: «Και είμαι πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές της πατρίδας μας».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού τόνισε πως «ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό ζήτησε στη συζήτηση στη Βουλή ο ίδιος ο κ. Τσίπρας» και ότι «μέσα σε λίγες ημέρες η ψήφος εμπιστοσύνης μετατράπηκε σε απλά μια δημοσκόπηση», πρόσθεσε: «Η κάλπη των ευρωεκλογών είναι εθνική κάλπη. Και το μήνυμα που θα βγει δεν θα αφορά μόνο την Ευρώπη, θα αφορά και την ίδια την πατρίδα μας. Και δεν θέλω να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, το βράδυ της 26ης Μαΐου, το πρώτο κεφάλαιο της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, που χρειάζεται η πατρίδα μας, θα έχει ήδη πραγματοποιηθεί».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)