Στο μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αναφέρει τα εξής: 

"Σε μια κρίσιμη ιστορική συγκυρία, την ώρα που η Ευρώπη βιώνει τη μεγαλύτερη γεωπολιτική αναταραχή από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Τιμούμε τους προγόνους μας, τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που με αυταπάρνηση και ομοψυχία αγωνίστηκαν για το ύψιστο αγαθό: την Ελευθερία τους. 

Σήμερα, καλούμαστε για μία ακόμα φορά να υπερασπιστούμε δημοκρατικές αξίες και ιδανικά που κατακτήθηκαν με μεγάλες θυσίες και ηρωικούς αγώνες. Η θέση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη και δε χωρούν διλήμματα και δισταγμοί. Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία των λαών και απαντούμε με πράξεις απέναντι στη βίαιη καταπάτηση των εδαφικών συνόρων.

Ο αγώνας του Ελληνισμού το 1821 για μια πατρίδα ελεύθερη θα αποτελεί διαχρονικά σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για όλους τους αγώνες για ειρήνη, δικαιοσύνη και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών. Η ιστορία του τόπου μας πρέπει να είναι ο φάρος που μας καθοδηγεί ώστε να προστατέψουμε τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας και να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Με ενότητα και ομοψυχία, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.  

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες!".