Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 που οδήγησε στην εθνική παλιγγενεσία, η ηρωική παρακαταθήκη του διαρκούς αγώνα για την ελευθερία -  την εθνική ανεξαρτησία - τη κοινωνική ευημερία, της αυταπάρνησης, της θυσίας, της ομοψυχίας, εμπνέουν τον ελληνικό λαό σε μια νέα ανάταση. 

Οι τωρινές μεγάλες προκλήσεις απαιτούν μια νέα εθνική ομοψυχία στα πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός μας. Κυρίαρχα σε αυτά είναι οι απειλές της Τουρκίας και οι ολέθριες επιπτώσεις της εφιαλτικής πανδημίας.

Ο δύσκολος αγώνας των γιατρών, νοσηλευτών και των άλλων μαχητών του ΕΣΥ απαιτεί σημαντική στήριξη και πολεμοφόδια, χωρίς ολιγωρία - παλινωδίες -  αγκυλώσεις. Απαιτεί την υλοποίηση έστω και τώρα, εθνικού σχεδίου για την προστασία του ελληνικού λαού, τους εμβολιασμούς, τα φάρμακα, την ενίσχυση του δοκιμαζόμενου  ΕΣΥ, τις προσλήψεις, την επάρκεια σε κλίνες, την ουσιαστική συμβολή του ιδιωτικού τομέα, την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της. 

Η Εθνική Επέτειος της κοσμοϊστορικής Επανάστασης  που υμνείται από όλους τους συμμάχους μας, ας οδηγήσει με τα μηνύματά της στην υλοποίηση εθνικού σχεδίου απελευθέρωσης από τον νέο εφιάλτη.