Όποιος πρόλαβε πρόλαβε. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρικκαίων, πήρε απόφαση να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την απαγόρευση… ξύλινου εξωτερικού πατώματος στα νέα Καφέ που θα λειτουργούν από τούδε και στο εξής στην πόλη.

Τα υφιστάμενα όμως εξαιρούνται! Έτσι λοιπόν, στο μέλλον, τα Τρίκαλα θα διαθέτουν δύο ειδών Καφέ: τα κανονικά και τα …ξεπατωμένα.

Ίσως τα μέλη της επιτροπής να επηρεάστηκαν από τις εικόνες της Ειδομένης όπου οι σκηνές των προσφύγων δεν διαθέτουν πάτωμα. Αφού εκείνοι μπορούν και ζουν

σε τέτοιες συνθήκες εμείς, στα Τρίκαλα, δεν μπορούμε να πίνουμε τον καφέ μας πατώντας κατάχαμα; Άλλωστε οι καρέκλες θα επιτρέπονται…

Κ.Τ.

*Η ρετρό φωτογραφία είναι από fatsimare,gr και θυμίζει την εποχή που όχι μόνο δεν υπήρχαν πέργκολες και πατώματα αλλά μόνο δυο καφετέριες στην πόλη.

Η λεζάντα γράφει: "Ιούλιος του 1983. Καφετέρια "ΝΊΤΣΑΣ" όπου σήμερα είναι το "Central" Μαζί με το "ΔΙΕΘΝΕΣ" ήταν την εποχή εκείνη τα μοναδικά στέκια στον σημερινό πεζόδρομο.... Από αριστερά, ο τότε πρόεδρος του ΑΟ Δήμητρα  γιατρός Γιώργος Ίμβρος, ο Σπύρος Τσιάνος παίκτης της ομάδας με την κόρη του Χριστίνα, ο Λουκάς Θεοχάρης από το Νεοχώρι, ο δημοσιογράφος και εκδότης τότε της εφημερίδας "ΑΛΗΘΕΙΑ" Θανάσης Μπαρούτας και ο δάσκαλος - προπονητής Γιώργος Ζαρίντας.