Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας, που επισκέφτηκε τους πρόσφυγες στο Hot Spot των Τρικάλων, αφού παρέλαβε το ψήφισμα με τα αιτήματα των προσφύγων (διαχείριση χρημάτων για το φαγητό τους, σχολεία για τα προσφυγόπουλα, βελτίωση των χώρων υγιεινής, υγειονομική περίθαλψη κ.ά.), αναχώρησε για την Κοζάνη, όπως μας είπε ο ίδιος.
Αμέσως η πολιτική, στρατιωτική και αστυνομική ηγεσία του τόπου (Βουλευτές -Παπαδόπουλος, Σιμορέλης- Διοικητής ΣΜΥ, Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητής Νοσοκομείου κ.λπ.) αποφάσισαν να συσκεφτούν για τα προβλήματα των προσφύγων.
Όλοι οι παραπάνω προσήλθαν σε μια μικρή αίθουσα του Hot Spot για τη μίνι σύσκεψη. Ανάμεσά τους και η τοπική Επιτροπή Αλληλεγγύης στους βασανισμένους πρόσφυγες.
Πριν καλά-καλά αρχίσει η σύσκεψη, η εξουσία ένιωθε εμφανώς άβολα από την παρουσία των αλληλέγγυων συμπολιτών μας (μεταξύ τους και μέλη του ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΑΟΥ). Τότε προφασίστηκαν ότι ο χώρος ήταν ακατάλληλος για τη σύσκεψη και αποφασίστηκε η μεταφορά της σε μεγαλύτερη αίθουσα στη ΣΜΥ.
Όταν οι αλληλέγγυοι έφτασαν στην είσοδο της ΣΜΥ, η εντολή ήταν σαφής γι' αυτούς: ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ!
Έτσι η σύσκεψη της Εξουσίας έγινε με τους εκπροσώπους της, χωρίς τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους.
Η εν κρυπτώ και παραβύστω σύσκεψη στη ΣΜΥ έγινε προφανώς με πρωτοβουλία και ευθύνη των δύο κυβερνητικών βουλευτών του Νομού.
Όταν η Εξουσία κρύβεται όχι μόνο από τους πρόσφυγες, αλλά και από τον ελληνικό λαό, αυτό δεν είναι μόνο ντροπή γι' αυτήν, αλλά και μεγάλη απόδειξη ότι αυτή απομονώθηκε και τρεκλίζει. Έρχεται η πτώση της!
ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ