Στο κέντρο της Ελλάδας και γεωγραφικό τόπο συνάντησης των Βλάχων, τα Τρίκαλα, το 35ο Αντάμωμα Βλάχων πέτυχε πλήρως τον σκοπό του: συνένωσε και έδωσε πνοή σε έναν θεσμό που συνεχίζει τη βλάχικη πολιτιστική παράδοση στο πέρασμα των χρόνων.
Η πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων να ανταμώσουν οι Βλάχοι της χώρας, οι βλαχόφωνοι Ελληνες, στο κέντρο της Ελλάδας, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.
Τα Τρίκαλα, κέντρο και πέρασμα, των Βλάχων από την Ηπειρο, τον Ασπροπόταμο, τα ορεινά των Τρικάλων, τα Γρεβενά, αποτελούσαν και αποτελούν σημείο συνάντησης εμπορικό, πολιτιστικό, οικονομικό στο πέρασμα των αιώνων.
Με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων ως συνδιοργανωτή, το τριήμερο Αντάμωμα (2-23 Ιουνίου 20190 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες τους τριημέρου, η διοργάνωση συγκέντρωσε χιλιάδες χορευτές, πλήθος επισκεπτών, απίστευτο κέφι και πολύ χορό, όλο το τριήμερο.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ (21 Ιουνίου) από το υπαίθριο δημοτικό θέατρο Τρικάλων, με παραδοσιακά έθιμα των Βλάχων. Συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου με χορό και ζωγραφική από παιδιά στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Η μεγάλη συνάντηση των χορευτικών των συλλόγων όλης της χώρας πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου των Τρικάλων.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιχ. Μαγειρίας αναφέρθηκε στην ουσία της εκδήλωσης, με τη συνεύρεση, συνέχιση και στέρεα βάση της παράδοσης των Βλάχων, μέσω των Ανταμωμάτων, εκθειάζοντας τη διοργάνωση των Τρικάλων με τη μέγιστη επιτυχία.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε τη σημασία της συνάντησης από όλη τη χώρα στα Τρίκαλα, ως κέντρου της Ελλάδας.
Χαιρετισμό απηύθυνε ως συνδιοργανωτής ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών αρχιμανδρίτης κ. Αλέξιος Κανίνας, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του πρώτου μετά τη μικρασιατική καταστροφή Ελληνα Μητροπολίτη Σμύρνης, του κ. Βαρθολομαίου με την ιδιότητά του και ως Αρχιερέα της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, μετέφερε το μήνυμα και τη στήριξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Ο χορός κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες με τα μέλη των Συλλόγων να δίνουν τον τόνο της χαράς, του κεφιού, με γνωστά - και άγνωστα για μη Βλάχους – τραγούδια.
Την επόμενη ημέρα, ο Κόρλου Μάρι (Μεγάλος Χορός), επίσης στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, ενάντια στην υψηλή θερμοκρασία, αλλά με σύμμαχο την παράδοση και τον χορό, συνένωσε τους Συλλόγους και τους επισκέπτες και τους τρικαλινούς σε μια μεγάλη βλάχικη γιορτή.