Με ιδιαίτερη Λαμπρότητα και Μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς, στο ομώνυμο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου στο Βαλομάνδρι Τρικάλων.
Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 το απόγευμα, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από αρκετούς ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και με την παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλυσαν το ιερό παρεκκλήσιο για να λάβουν την ευλογία του Αγίου.
Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και εν συνεχεία ο κ. Χρυσόστομος, ευλόγησε τις εκατοντάδες φανουρόπιτες που έφεραν οι πιστοί προς τιμήν του Αγίου και ανέγνωσε την ειδική ευχή του Αγίου Φανουρίου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο επιστήθιος φίλος του Σεβ. Μητροπολίτου μας πατήρ Χαράλαμπος Πιπερίδης από την Ιερά Μητρόπολη  Νικοπόλεως & Πρεβέζης, ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για τον Βίο του Αγίου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε «ο Άγιος Φανούριος να φυλάει, να ευλογεί, να σκέπη και να εμπνέει πάντοτε την ζωή μας ».


Έπειτα ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος λαμβάνοντας τον λόγο, αφού ευχαρίστησε θερμά τους ιερείς, τους άρχοντες και τον περιούσιο λαό του θεού για την παρουσία του, ανέφερε μεταξύ άλλων « χαίρομαι που σήμερα για πρώτη φόρα φανερώθηκα κοντά σας, χαίρομαι που για πρώτη φορά έρχομαι ως επίσκοπος σας για να σας ευλογήσω και να χαρώ και εγώ με την χαρά του χωριού σας».
Τέλος ο κ. Χρυσόστομος έκλεισε τον Πατρικό του λόγο, αφού ευχήθηκε μέσα από την καρδιά του, ο Άγιος να ευλογεί την ζωή μας, να κατευθύνει τα διαβηματά μας είς πάν έργον αγαθό και το Θεό ευάρεστο. Αμήν.


Βόπης Αναστάσιος