Άμεσα ξεκινούν δύο σημαντικά έργα στον Δήμο Τρικκαίων, με όφελος στην καθημερινότητα των πολιτών και στον αθλητισμό. Χθες πραγματοποιήθηκαν οι δημοπρατήσεις ισάριθμων έργων και αναδείχθηκαν προσωρινοί μειοδότες.
Το ένα έργο είναι το «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ –ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΝΕΟΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ 2016-2017».  Με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΕ, με έκπτωση 65,91%
Το δεύτερο έργο είναι το «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ».  Σε αυτό,  προϋπολογισμού 46.172,36 ευρώ, προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία ΔΙΟΣ ΟΕ (Δ. ΚΑΦΕΤΖΗΣ& ΣΙΑ ΟΕ).
Τα δύο έργα είναι αποτέλεσμα της λελογισμένης οικονομικής διαχείρισης από τον Δήμο, καθώς κατασκευάζονται με ίδιους πόρους. Για το βοηθητικό γήπεδο υπάρχει ενίσχυση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Μόλις ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία των ενστάσεων και του προσυμβατικού ελέγχου, οι εργολάβοι θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα.
Ετσι, θα επιλυθούν προβλήματα καθημερινότητας σε δρόμους της πόλης, σε μια διάρκεια 24 μηνών που θα διαρκέσουν τα έργα. Ενώ και στο βοηθητικό γήπεδο επιλύονται χρόνια προβλήματα για την προπόνηση ποδοσφαιρικών ομάδων. Η σύμβαση για το συγκεκριμένο έργο είχε υπογραφεί ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή τον περασμένο χειμώνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο.