Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επισκέφτηκε το ΔΕΗ e-bike Festival, το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα για το ηλεκτρικό ποδήλατο που ξεκινάει από τα Τρίκαλα. 

Οι επισκέπτες του ΔΕΗ e-bike Festival, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα οφέλη του ποδηλάτου και να δουν από κοντά τα τελευταία μοντέλα. Περισσότερα από 40 μοντέλα από 5 διαφορετικές κατηγορίες ποδηλάτου είναι διαθέσιμα για δοκιμή στο φεστιβάλ, στο οποίο διεξάγονται και εκπαιδευτικές δράσεις ασφαλούς οδήγησης για παιδιά από 6 έως 12 ετών. 

Ο Τρικαλινός Υπουργός δήλωσε: «Το πρώτο φεστιβάλ ηλεκτρικού ποδηλάτου ξεκινάει από την όμορφη ποδηλατούπολη των Τρικάλων. Από εδώ στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλη την Ελλάδα ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που κινούμαστε, να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο το ποδήλατο για να μειώσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και το κόστος των μετακινήσεων στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Το ποδήλατο προάγει έναν πιο υγιή τρόπο ζωής δεδομένου ότι αποτελεί εξαιρετική άσκηση και βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση. Μάλιστα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα προσφέρουν μια μοναδική δυνατότητα, καθώς επιτρέπουν στον αναβάτη να φτάσει στον προορισμό του ξεκούραστος, ανεξαρτήτως του εδαφικού ανάγλυφου».