Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων που έχει λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών, ενόψει του αναμενόμενου πρώτου καύσωνα του καλοκαιριού.
Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, οι κλιματιζόμενες αίθουσες των τεσσάρων κεντρικών ΚΑΠΗ θα μείνουν ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ το ΚΕΠ στο δημαρχείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 8 το βράδυ. Επίσης, με υπηρεσιακή εγκύκλιο, τροποποιήθηκε το ωράριο των εργαζομένων που βρίσκονται σε εξωτερικές εργασίες (πράσινο, καθαριότητα, τεχνικά έργα κ.α.).
Ο δήμος Τρικκαίων συμβουλεύει τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να αποφεύγουν την άσκοπη έκθεση στον ήλιο. Σε όλα αυτά θα πρέπει να σημειωθεί και η εγκατάσταση του πρώτου Cool Point (σημείο δροσιάς) έξω από το δημαρχείο, προσφέροντας ανάσες σε όσους καίγονται από τον καύσωνα.
Πρόκειται για μια κατασκευή, η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού πετά δροσοσταλίδες και αμέσως αλλάζει τη θερμοκρασία στο συγκεκριμένο σημείο. Οι συγκεκριμένες «στάσεις δροσιάς» θα τοποθετηθούν και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης σε σύντομο χρονικό διάστημα.