Με σύνθημα «Άρχισαν τα όργανα, σήκω απ’ την θέση σου», οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ, διοργάνωσαν χθες το βράδυ  λέντι στο χώρο του Πάρκου Ματσόπουλου.
Στο γλέντι απηύθυνε χαιρετισμό ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία. Όπως σημείωσε, αυτή την ώρα πολλοί πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα και άλλοι κλαίνε. Αυτοί που πανηγυρίζουν ισχυρίζονται ότι τώρα ο βρετανικός λαός θα σωθεί. Όμως ούτε ο βρετανικός, ούτε κανένας λαός δεν σώζεται, όσο ζει μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Αυτοί που κλαίνε, ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας, δεν ενδιαφέρονται για τον λαό, αλλά για δικά τους συμφέροντα, που μπορεί να πλήττονται. Τόνισε ότι επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγε το ΚΚΕ, ότι αυτή η λυκοσυμμαχία, η ΕΕ, δεν διορθώνεται, δεν μπορεί να γίνει πιο δημοκρατική και όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται χειρότερη, ενώ διαψεύδονται αυτοί που έλεγαν, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει καλύτερη.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό για τον εκλογικό νόμο, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ, επιμένει στην θέση του για απλή και ανόθευτη αναλογική. Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012, με πρώτη υπογραφή του ίδιου του πρωθυπουργού, κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή, που είναι ίδια με αυτή που προτείνει τώρα το ΚΚΕ, αλλά τώρα άλλα λένε.
Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στα αντιλαϊκά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και σε αυτά που έρχονται τονίζοντας ότι η εργατική τάξη και ο λαός πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή τους. Καταλήγοντας κάλεσε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους νέους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, τώρα, άσχετα με το τι ψήφιζαν παλαιότερα, καθώς είναι η μόνη δύναμη που μπορεί α βάλει φρένο σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξει δρόμο υπέρ του λαού.

902.gr