Κάπως ιδιαίτερες θα είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 στα Τρίκαλα. 

Η ημέρα χαρακτηρίζεται από τα αυξημένα επίπεδα της υγρασίας, που αναμένεται να δημιουργήσουν μια σχετικά πνιγηρή ατμόσφαιρα στην πόλη, σε συνδυασμό με την σχετικά υψηλή θερμοκρασία. 

Επιπλεόν, ασθενείς βροχές αναμένονται μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, ενώ η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ευτυχώς, θα σταματήσει τις πρωινές ώρες στην περιοχή. 

Το θερμόμετρο το μεσημέρι θα φτάσει μέχρι και τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ το πρωί και το βράδυ θα δείξει αντίστοιχα τους 7 και τους 10 βαθμούς. 

__________

Στην υπόλοιπη Ελλάδα βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά, με περισσότερα φαινόμενα στα ανατολικά και βόρεια. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στη νότια χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15, στη Θεσσαλία από 2 έως 17, στην Ήπειρο από 2 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 19, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 6 έως 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιότερα πελάγη 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr