Μικρή αλλαγή θα σημειώσει ο καιρός στα Τρίκαλα την Δευτέρα 31 Μαίου. 

Με εντελώς διαφορετικό τοπίο θα αποχαιρετήσουμε τον Μάιο, από εκείνο που τον υποδεχθήκαμε με την μεγάλη και απότομη ζέστη τις πρώτες ημέρες του. 

Η σημερινή ημέρα θα είναι αρκετά άστατη με περιόδους ηλιοφάνειας αλλά και αρκετά σύννεφα, που κατά διαστήματα θα δίνουν ασθενείς βροχές.

Η θερμοκρασία, ωστόσο, θα διατηρηθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με την ελάχιστη τιμή της στους 16 βαθμούς Κελσίου και την μέγιστη το μεσημέρι στους 28 βαθμούς. 

Γενική πρόγνωση - Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα 

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Θοδωρής Κολυδάς, news247.gr