Αλλάζει αισθητά το σκηνικό του καιρού από σήμερα Κυριακή στα Τρίκαλα. 

Η ημέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό, με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά, που αναμένεται από το απόγευμα να πυκνώσει και να δώσει βροχές και καταιγίδες από αργά το βράδυ. 

Η θερμοκρασία, ωστόσο, δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Γενική πρόγνωση - Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Την Κυριακή στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά όπου τις απογευματινές ώρες στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν και από τη νύχτα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς θα συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί βαθμιαία 5 μποφόρ. Αργά το βράδυ στα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 27 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 27 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Θοδωρής Κολυδάς, news247.gr