Η πιο κρύα ημέρα του χρόνου μέχρι σήμερα σε όλη την χώρα θα είναι η Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021. 

Οι θερμοκρασίες κάτω από το 0 θα επικρατήσουν και στα Τρίκαλα κατά την διάρκεια ολόκληρης της ημέρας, με την χαμηλότερη στους -6 βαθμούς Κελσίου νωρίς το πρωί και την υψηλότερη στον -1 βαθμό το μεσημέρι. 

Καθώς τα φαινόμενα έχουν πλέον σταματήσει, η ημέρα θα είναι με συννεφιά, αραιή ή πιο έντονη κατά διαστήματα και οι βοριάδες μέχρι 3 μποφόρ θα εντείνουν την αίσθηση του κρύου έως και 7 βαθμούς χαμηλότερα από τις τιμές του θερμομέτρου. 

Στο γράφημα του meteo.gr αποτυπώνονται οι αρνητικές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα την Κυριακή 17 Ιανουαρίου. 

Στα ορεινά των Τρικάλων ο παγετός θα είναι πολύ έντονος, με την θερμοκρασία να φτάνει στο Περτούλι τους -11 βαθμούς Κελσίου. 

Στην υπόλοιπη Ελλάδα χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου έως το πρωί και στη Θράκη έως το μεσημέρι. Βροχοπτώσεις αναμένονται στο Αιγαίο και στα πεδινά της Ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου έως το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -11 έως -3 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -6 έως 1, στη Θεσσαλία από -7 έως 1, στην Ήπειρο από -6 έως 4, στην Ανατολική Στερεά από -6 έως 3, στη Δυτική Στερεά από -3 έως 4, στην Ανατολική Πελοπόννησο από -3 έως 6, στη Δυτική Πελοπόννησο από 0 έως 8, στα νησιά του Ιονίου από -1 έως 6, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 4, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 2 έως 7, στις Κυκλάδες από 3 έως 8, στα Δωδεκάνησα από 3 έως 11 και στην Κρήτη από 7 έως 10 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική κατά τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βροχοπτώσεις ή χιονόνερο στα πεδινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 και στα δυτικά του νομού τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -5 έως 1 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr