Με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης τις περιοδείες του ο Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου.

Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής συζήτησε με τους υπεύθυνους των Διευθύνσεων, αλλά και το προσωπικό για σειρά θεμάτων που αφορούν την Εκπαίδευση και όπως ήταν λογικό στο επίκεντρο βρέθηκαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, οι βαθμολογίες των οποίων βγαίνουν την Παρασκευή.

Απηύθυνε ευχαριστίες στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου που έφερε εις πέρας και φέτος με επιτυχία το σημαντικό του έργο και σημείωσε πως το μυαλό του βρίσκεται στους μαθητές και τις οικογένειές τους που περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των Πανελληνίων. Εξέφρασε μάλιστα την ισχυρή πεποίθησή του ότι τα Τρίκαλα θα βρίσκονται και πάλι στις πρώτες θέσεις των επιτυχιών.

Αμέσως μετά ο υποψήφιος βουλευτής επισκέφτηκε τον Δικηγορικό Σύλλογο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Νίκο Γουγουλάκη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κόσμος, τόσο σε τοπικό, όσο και σε γενικότερο επίπεδο. Επισημάνθηκε το θέμα της σύνδεσης του δικαστικού μεγάρου με το φυσικό αέριο, καθώς υπάρχει ήδη η εγκατάσταση, αλλά το ΤΑΧΔΙΚ δεν πληρώνει το τέλος σύνδεσης.

Παράλληλα, τονίστηκε πως πρέπει να αλλάξει το οργανόγραμμα του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να θεσμοθετηθεί μία επιπλέον θέση εισαγγελικού λειτουργού στα Τρίκαλα, επειδή υπάρχει αυξημένος φόρτος εργασίας λόγω και της λειτουργίας των φυλακών στην περιοχή μας.

Η πρωινή περιοδεία στην πόλη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Επιμελητήριο Τρικάλων, ένα μέρος που ο Κωνσταντίνος το βλέπει σαν δεύτερο σπίτι του, καθώς είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Αγροτικού Τμήματος.

Μάλιστα, από το 2018 είναι μέλος και στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Τον υποψήφιο βουλευτή υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος, ο οικονομικός επόπτης Στέφανος Γιώτης και το σύνολο του προσωπικού του Επιμελητηρίου.

Αν μη τι άλλο η επίσκεψη έγινε σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα αφού όλοι γνωρίζουν πως είναι βαθιά ενημερωμένος για τα προβλήματα και τις αγωνίες του επιχειρηματικού κόσμου.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας ο κ. Παπαευθυμίου τόνισε πως «θα πρέπει να διαφυλάξουμε αυτούς τους 3 πυλώνες της κοινωνίας μας, που τα τελευταία χρόνια τελούν υπό αμφισβήτηση και υπό διωγμό.

Αποτελούσαν και αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της χώρας και του τόπου μας και οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια ενίσχυσής τους».