Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχε στον  πανευρωπαϊκό εορτασμό των “ErasmusDays 2020” («Ημέρες Erasmus 2020») την Παρασκευή  16 Οκτωβρίου 2020,  με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου με τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων ασφάλειας λόγω covid-19 και στην αυλή του σχολείου όπου οι μαθητές πέταξαν το DRONEτου σχολείου με την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος οι καθηγητές και οι μαθητές που την περσινή χρονιά πήραν μέρος σε προγράμματα Erasmus.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων κ. Νικόλαος Ντόγκας έκανε μια σύντομη αναφορά στα προγράμματα που υλοποιήθηκαν από το 2006 στο σχολείο και μίλησε για την οφέλη από την συμμετοχή των μαθητών σε αυτά.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τον καθηγητή κ. Θεοφάνη Μαυρόπουλο το πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε πέρσι στην Βαρκελώνη με τίτλο «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»,που αφορούσε τους μαθητές και τους καθηγητές του τομέα Ηλεκτρολογίας και περιελάμβανε ένα συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων με κατάλληλα εργαστήρια και στοχευμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Τέλος, έγινε απονομή των βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες του προγράμματος.

Στις «Ημέρες Erasmus 2020» συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ευρώπημε στόχο την προβολή του αντικτύπου του προγράμματος και την ανάδειξη των θετικών εμπειριών που αποκόμισαν. Όλες οι δράσεις των σχολείων είναι αναρτημένες στον σύνδεσμο www.erasmusdays.eu

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετέχει ενεργά εδώ και χρόνια στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και είναι ένα από τα λίγα σχολεία στην Ελλάδα που κατέχουν τον «Χάρτη Κινητικότητας», που δίνει κάθε χρόνο την δυνατότητα σε 30-50 μαθητές να συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτιση.

Με τις δραστηριότητες κινητικότητας Erasmus+ το σχολείο βάζει υψηλούς στόχους στην κατάρτιση των μαθητών και επιδιώκει την ανάπτυξή τους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, δίνοντάς τους τις ευκαιρίες εκείνες που θα τους βοηθήσουν να βρουν εργασία μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό, κοινωνικό και τεχνολογικό περιβάλλον.