Το Σάββατο 12/06/2021 πραγματοποιήθηκε βράβευση μαθήτριας του Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας «Γέφυρες Ανάπτυξης» της ΠΟΦΕΚΟ στα Τρίκαλα, για τη ζωγραφιά της η οποία αναπαριστά τους καθημερινούς ήρωες της ζωής της οι οποίοι είναι για την ίδια οι γονείς της.

Η βράβευση έγινε στα πλαίσια της διάκρισης που απέσπασε η Κωνσταντίνα στον 8ο Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και στον οποίο έλαβαν μέρος ωφελούμενοι και από τις δύο δομές της ΠΟΦΕΚΟ στα Τρίκαλα (Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας «Γέφυρες Ανάπτυξης» & Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Άγιοι Ανάργυροι») .

Τη βράβευση έκαναν, ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούτας και ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΦΕΚΟ Λάμπρος Ιωακείμ, οι Διευθυντές του ΚΔΗΦ «Γέφυρες Ανάπτυξης» και της ΣΥΔ «Άγιοι Ανάργυροι» Γκόλφω Τσαραπατσάνη και Θανάσης Κουσαΐτης, καθώς και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Ανάπτυξης της ΠΟΦΕΚΟ Μαλαματένια Μπουραζάνη, οι οποίοι δήλωσαν βαθύτατα συγκινημένοι για την διάκριση της μαθήτριας Κωνσταντίνας Βασιλείου!

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των δύο δομών όπου, ο Βουλευτής Αθανάσιος Λιούτας και ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου διαπίστωσαν πόσο σημαντικό είναι να δημιουργούνται Δομές για τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, καθώς η λειτουργία τους παρέχει ένα δημιουργικό και ασφαλές περιβάλλον έκφρασης και φιλοξενίας για τα άτομα αυτά, ενώ παράλληλα στηρίζουν έμμεσα τις οικογένειές τους και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας και στην καλύτερη ένταξη και αποδοχή τους.

Σημειώνεται ότι, το ΚΔΗΦ «Γέφυρες Ανάπτυξης» χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014-2020, στα πλαίσια του έργου «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΦΕΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» (Κωδικός MIS: 5001442).