Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν στο 5ο  Γυμνάσιο Τρικάλων εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα. 

Με την ονομασία Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται τρεις Άγιοι και Θεολόγοι της Ορθόδοξης Χριστιανικής Θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών. Αναδείχθηκαν Πατέρες της εκκλησίας και Άγιοι και είναι οι: ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, ο Θεολόγος.

Η σοφία και η δράση τους, τούς έδωσε τον τίτλο των Μεγίστων Φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό τους: «Τους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας Της ΤρισηλίουΘεότητος...». Η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών καθιερώθηκε στα μέσα του 11ου αιώνα και οι διαδικασίες καθιέρωσής της ως εκπαιδευτικής γιορτής συνδέονται με το Εθνικό  Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους.

Οι Θεολόγοι εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου κ. Στίγκα και κ. Τσιγάρας οργάνωσαν τη γιορτή η οποία περιελάμβανε προβολή video σχετικά με το κοινωνικό και παιδαγωγικό έργο των Μεγάλων Πατέρων, ομιλίες, αποσπάσματα από το έργο των Τριών Ιεραρχών, θρησκευτικούς ύμνους και γενικώς δραστηριότητες που αναδείκνυαν την εν γένει προσφοράτων Τριών Ιεραρχών στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα.

Στη συνέχεια, συνεπείς στις παραδόσεις του σχολείου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα,   κόπηκε η βασιλόπιτα, ακολούθησαν ευχές, μοιράστηκαν τα κομμάτια και  δόθηκαν τα δώρα στους τυχερούς που κέρδισαν το φλουρί.

Το σχολείο ευχαριστεί ιδιαίτερα την κ. Στίγκα και τον κ. Τσιγάρα για τη διοργάνωση της γιορτής καιόλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου γιατα επίκαιρα μηνύματα  της αγωνιστικότητας, φιλανθρωπίας, αλληλεγγύης, και αγάπης για τη μόρφωση που έστειλαν στα παιδιά μας.