Με την ευκαιρία της εορτής του εν Αγίοις πατρός ημών Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στο Γαρδικάκι Τρικάλων θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω Ιερές Ακολουθίες:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΩΡΑ 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

ΩΡΑ 9:30-12:15 βραδινή: Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία (Όρθρος και Θεία Λειτουργία) ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΩΡΑ  7:30-10:30 π.μ.: Η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος και το Ύψωμα του Αγίου.

ΩΡΑ 7:00 μ.μ.: Εσπερινός και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.

Κατά τη διάρκεια της Πανηγύρεως θα τεθεί για προσκύνηση απότμημα του Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Ο Εσπερινός και η Ιερά Αγρυπνία θα μεταδοθούν σε ζωντανή σύνδεση μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης διαδικτυακά στο YouTube από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΟΣ» μέσω της συχνότητος των 102 F.M. και διαδικτυακά.

Λόγω του συνεορτασμού του Αγίου Λουκά του Ιατρού με την Παναγία Ελευθερώτρια, η εορτή του Αγίου Λουκά μεταφέρεται την Παρασκευή και το Σάββατο 11 & 12 Ιουνίου.