Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στην πλατεία της Τύρνας η ιστορική-πολιτική εκδήλωση τιμής για τη μεγάλη κομμουνίστρια παιδαγωγό Ρόζα Ιμβριώτη.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε την Κυριακή 8 Οκτώβρη ,στην πλατεία της  Ελάτης (παλιά ονομασία Τύρνα) Τρικάλων από τις Κομματικές Οργανώσεις  Εκπαιδευτικών και τις  Οργανώσεις της ΚΝΕ στους νομούς της Θεσσαλίας
Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην περιοχή  όπου το καλοκαίρι του  1944  η  Ρόζα Ιμβριώτη ,ως παιδαγωγός στη Γραμματεία  Παιδείας της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης(ΠΕΕΑ) , ανέλαβε την οργάνωση και τη λειτουργία του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου της Τύρνας.Τα παιδαγωγικά φροντιστήρια δημιουργήθηκαν από την ΠΕΕΑ σε συνθήκες κατοχής λίγο πριν την απελευθέρωση με σκοπό την ταχύρρυθμη εκπαίδευση και προετοιμασία δασκάλων , ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής.
Εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ τους εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, κάτοικοι της περιοχής, άνθρωποι από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας συμμετείχαν στην εκδήλωση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ, ώστε να αναδειχθεί  ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του λαϊκού κινήματος στον τόπο μας , καθώς και της διαχρονικής προσφοράς του ΚΚΕ στον αγώνα του λαού για το δικαίωμα στη μόρφωση.
Στην εκατοντάχρονη πορεία του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έθεσε συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής του την πνευματική ανύψωση της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων στρωμάτων, για την απόσπασή τους από την επιρροή της αστικής ιδεολογίας. Το ενδιαφέρον αυτό πηγάζει από την ίδια τη φυσιογνωμία του, ως συνειδητό, οργανωμένο, πρωτοπόρο τμήμα της εργατικής τάξης που έχει στρατηγικό στόχο τη ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.
Το ΚΚΕ , προχωρώντας στη συμπλήρωση των εκατό χρόνων ζωής και αγώνα, σκύβει στην ιστορία του , κρατά τα διδάγματα της, φωτίζει πλευρές της, τιμά όλες εκείνες τις προσωπικότητες που υπό την ακτινοβόλο επίδραση της Οκτωβριανής επανάστασης στρατεύτηκαν στο ΚΚΕ ή δίπλα του, άφησαν πίσω τους ανυπέρβλητες θεωρητικές παρακαταθήκες και πρακτικό εκπαιδευτικό έργο για τη μόρφωση του λαού μας. Τα βήματά τους περπατούν στην πορεία του ΚΚΕ.
Μια τέτοια προσωπικότητα, δεμένη με το Κόμμα της, ήταν και η  Ρόζα Ιμβριώτη.
Η μεγάλη αυτή κομμουνίστρια παιδαγωγός, η Ρόζα Ιμβριώτη, ακολούθησε την ίδια πορεία που το ΚΚΕ υπηρετεί έναν σχεδόν αιώνα, την πάλη για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος,  για την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού, χωρίς να λοξοδρομήσει αλλάζοντας τον χαρακτήρα του από επαναστατικό κόμμα της εργατικής τάξης. 
Η τοποθέτησή της υπέρ της γραμμής της ταξικής πάλης στο ζήτημα της παιδείας, δεν προέκυψε, όπως και δεν θα μπορούσε, από ταξικό ένστικτο. Ήταν καρπός μιας απόφασης να θέσει τη γνώση της στη μελέτη των προβλημάτων της εποχής της από τη σκοπιά των κατατρεγμένων, των καταπιεσμένων. Ήταν βαθιά η πεποίθησή της πως τα μεγάλα προβλήματα είναι κοινωνικά, πως ο αγώνας για τη υγεία, την κοινωνική πρόνοια και την παιδεία πορεύεται παράλληλα με τον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα. 
Το ΚΚΕ σήμερα συνεχίζει να δίνει όλες του τις δυνάμεις και καλεί την εργατική τάξη, το λαό να παλέψει για το σχολείο των σύγχρονων δυνατοτήτων και αναγκών, ένα σχολείο που όπως έγραφε και η Ρόζα:
«θα μορφώνει όλους και όχι μόνο τους προνομιούχους. Ένα σχολείο που θα κάνει ικανούς «όλους» να χαρούν τα πνευματικά και υλικά αγαθά του πολιτισμού. Θα υψώσει «όλους» στην ανθρώπινη αποστολή τους.»
Έχουμε βέβαια ξεκάθαρο πως ένα τέτοιο σχολείο μπορεί να υπάρξει μόνο σε μια κοινωνία όπου ο άνθρωπος, η πιο σημαντική παραγωγική δύναμη δεν απαξιώνεται, η μόρφωσή του δεν είναι ούτε πολυτέλεια, ούτε κόστος άλλα αναγκαιότητα. Στο πλαίσιο αυτής της κοινωνίας, αυτής της οικονομίας, κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν πετιέται στα αζήτητα της ανεργίας.
Το Κόμμα μας, τιμά τη Ρόζα Ιμβριώτη που το έργο της βαραίνει ως κληρονομιά και παρακαταθήκη την ιστορία του ΚΚΕ, αποτελεί μέρος αυτής της ιστορίας. Το έργο της δίνει όμως και ένα συμπέρασμα πολύτιμο:
«Η πρωτοπόρα σκέψη ανθίζει
στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνε
- Εισαγωγική ομιλία από την Ευαγγελία Στεργίου, παιδαγωγού ειδικής αγωγής και μέλους του ΚΚΕ με θέμα: « Ρόζα Ιμβριώτη , η κόκκινη Ρόζα της Παιδείας-Χρονικό της ζωή της.»
- Ανάγνωση χρονικού κειμένου της Ρόζας Ιμβριώτη για τη λειτουργία του Παιδαγωγικού Φρονιστηρίου Τύρνας, από την Άννα Κουτελίδα, εκπαιδευτικό και μέλος της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.
- Πολιτική ομιλία από το Γιάννη Παντελίδη , μέλος της Επιτοπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ
- Αποκάλυψη τιμητικής πλάκας που τοποθετήθηκε στο χώρο της πλατείας της Ελάτης


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εκτίθονταν φωτογραφικό υλικό με στιγμές από τη ζωή και τη δράση της Ρόζας Ιμβριώτη και λειτουργούσε βιβλιοπωλείο των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής»
Μετά την εκδήλωση στην πλατεία της Ελάτης ακολούθησε ιστορική ξενάγηση στο χωριό από τον συνταξιούχο δάσκαλο Βαγγέλη Χαμψά, που διετέλεσε επί 26 χρόνια δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο Ελάτης. Σημαντικά σημεία της ξεναγησης ηταν το σπίτι οπου στεγαστηκαν το καλοκαίρι του 1944 οι δάσκαλοι του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου της Τύρνας, μεταξύ αυτών η Ρόζα Ιμβριώτη, καθώς και το σπίτι όπου λειτουργούσε το τυπογραφείο του ΕΑΜ και τυπώνονταν η εφημερίδα " Λαοκρατία". Η ξενάγηση κατέληξε στο χώρο όπου στεγαστηκε το Παιδαγωγικό Φροντιστήριο της Τύρνας το καλοκαίρι του 1944(ήταν το τότε Δημοτικό Σχολείο του χωριού). Εκεί, για τις αναμνήσεις του από την  ΕΑΜικη αντίσταση στην περιοχή και το πολιτιστικό έργο του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου στους κατοίκους του χωριού, μίλησε στους συγκεντρωμένους ο κομμουνιστής αντιστασιακός, ΕΠΟΝίτης το 1944, Κώστας Αρμάγος.